Κατάσταση πολέμου επικρατεί στις ΜΕΘ της Αττικής αλλά και γενικότερα στα νοσοκομεία όπου οι ασθενείς με κορωνοϊό διακομίζονται κατά κύματα. Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οι ΜΕΘ κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Αττικής είναι γεμάτες.

«Γίνεται άνισος αγώνας να βρεθεί κενό κρεβάτι σε ΜΕΘ για διασωληνωμένους ασθενείς. Υπάρχουν ράντζα παντού στα νοσοκομεία με γενικά περιστατικά. Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ»

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, στην ΑΤΤΙΚΗ λειτουργούσαν μέχρι πριν λίγες ημέρες 217 κλίνες ΜΕΘ κοροναϊού. Ανοιξαν ακόμη 7 κλίνες στο ΚΑΤ, 5 στο ΘΡΙΑΣΙΟ και 10 στο ΑΤΤΙΚΟ. Σύνολο λειτουργούντων 239 κλίνες ΜΕΘ.

Σε αυτές τις κλίνες συνυπολογίζονται 44 κλίνες στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ.

Με 150 εισαγωγές ασθενών την ημέρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία δεν φθάνουν. Κάθε ημέρα περιμένουν διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοιου να αδειάσει κλίνη ΜΕΘ να διακομισθούν. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι σχεδόν γεμάτες. Ενα παράδειγμα της πίεσης που ασκείται . ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ λειτούργησε 5 νέες κλίνες ΜΕΘ και γέμισαν αμέσως. Διασωληνωμένο περιστατικό μετά ώρες βρήκε κλίνη στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και διακομίσθηκε.

Κενές κλίνες υπάρχουν 6 στο ΑΤΤΙΚΟ και 6 στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ εάν συνυπολογίσουμε τις 10 κλίνες ΜΑΦ που δεν μπορεί να λειτουργήσουν λόγω εργασιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr