Δύο νέα κρούσματα του κοροναϊού που εντοπίστηκαν σε εργαζόμενες στον τομέα καθαριότητας έθεσαν σε συναγερμό το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σε ακόμη δύο νοσοκομεία, στη Χαλκίδα και τη Θήβα, τέθηκαν σε κατ’ οίκον απομόνωση υγειονομικοί υπάλληλοι, καθώς ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς, όπως αναφέρουν τα μέλη της «υπάρχει υπερβολική χαλάρωση στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό».

Συναγερμός στον «Ευαγγελισμό»

«Δύο συνάδελφοι καθαρίστριες θετικές στο κοροναϊό. Δουλεύουν με σύμβαση και ήρθε η μια από ταξίδι στη Ρουμανία και η δεύτερη φιλοξενεί σπίτι της συγγενικό πρόσωπο που ήρθε από Αλβανία. Δούλευαν στο Νοσοκομείο χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις έως ότου διαγνωσθούν» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Πάνω από 200 συνάδελφοι και ασθενείς ήρθαν έμμεσα ή άμεσα σε επαφή. Γίνονται τεστ στις επαφές τους ευτυχώς μέχρι τώρα είναι όλα αρνητικά. Φαίνεται ότι είναι θετικός ο σύζυγός της μιας που είναι και αυτός εργαζόμενος στη καθαριότητα».

«Παραχαλαρώσαμε»

«Σήμερα επισκέφθηκα το Νοσοκομείο της Θήβας. Στη περιοχή υπάρχει συναγερμός. Την Κυριακή βράδυ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο άνδρας με πυρετό. Τηρήθηκε το πρωτόκολλο του πήραν δείγμα και βγήκε θετικός στο κοροναϊό. Το πρωί ο άνδρας είχε μνημόσυνο και ασπάστηκε τη μισή Θήβα.

»Έκλεισε η τράπεζα που δούλευε στη Χαλκίδα. Η γυναίκα του δουλεύει στο Δήμο. Ιχνηλατούνται οι επαφές μέχρι τώρα κανείς θετικός. Στο νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Εγκαινιάσθηκε με αγωνία για ασθενείς και εργαζόμενους. Νοσηλεύτηκε περιστατικό στη παθολογική κλινική ως γενικό περιστατικό για δύο ημέρες μαζί με άλλους ασθενείς που εισήλθε το Σάββατο.

»Την Δευτέρα διαπιστώθηκε ότι πάσχει από κοροναϊό αφού είχε κάνει βόλτες και εξετάσεις σε όλο το Νοσοκομείο. Πλην των συναδέλφων του αξονικού κανείς άλλος δεν βγήκε σε καραντίνα. Η παθολογική κλινική δεν έκλεισε για απολύμανση και κανείς από το προσωπικό δεν βγήκε σε καραντίνα. Παραχαλαρώσαμε» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ  και καταλήγει:

«Τα νοσοκομεία δεν έχουν γάντια. Αυξήθηκαν τα ύποπτα κρούσματα και θετικά στα νοσοκομεία. Νοσηλεύονται ευτυχώς λίγοι λόγω ήπιας συμπτωματολογίας».

Πηγή: tovima.gr