Με γενικό τίτλο «οι παρέες δεν εκπροσωπούν τον Κλάδο», οι επαγγελματίες της εστίασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) καταγγέλλουν τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιλεγμένους εστιάτορες όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Όπως τονίζουν, παρακάμφθηκε η θεσμική εκπροσώπηση του κλάδου της εστίασης, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των επαγγελματιών για συνάντηση μαζί του. Καταγγέλλουν την καθαρά «επικοινωνιακή» διαχείριση του προβλήματος που είναι αποτέλεσμα της ελλιπής στήριξης του κλάδου.

Αναφέρουν ακόμη ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση των επιλεγμένων εστιατόρων, «δεν αγγίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου».

Οι επαγγελματίες της εστίασης ετοιμάζονται για την κινητοποίηση της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου «Τα κλειδιά της εστίασης» όπου θα καταθέσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους, μετά από την απίστευτη πρόκληση που δέχθηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με επιλεγμένους…

Posted by Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων – ΠΟΕΣΕ on Friday, 5 February 2021

Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με επιλεγμένους (από ποιόν άραγε) εστιάτορες, παρακάμπτοντας την θεσμική εκπροσώπηση του Κλάδου της Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας για συνάντηση, στόχο είχε και έχει την «επικοινωνιακή» διαχείριση ενός προβλήματος που έχει προκληθεί από την έλλειψη αποτελεσματικής στήριξης του Κλάδου μέσα στην πανδημία.

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο Κλάδος επιδιώκει την ανάδειξη του προβλήματος βιωσιμότητας που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και απώλεια θέσεων εργασίας, εάν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Πρωθυπουργός δεν αγγίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του Κλάδου, ενδεχομένως ικανοποιούν τους παρευρεθέντες στη συνάντηση.

Ο κ. Πρωθυπουργός έχει στα χέρια του εδώ και καιρό συγκεκριμένες προτάσεις-μέτρα από την θεσμική εκπροσώπηση του Κλάδου της Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων.

Η απάντηση του Κλάδου θα δοθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στην κινητοποίηση «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr