«Απόψε να προσευχηθούμε για τους ανθρώπους που ζουν ώρες πολέμου», παρότρυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμος από τον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Κυνηγού Βουλιαγμένης, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

Μετά την Ακολουθία, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής και τόνισε ότι «πρόκειται για μια εποχή δύσκολη, με πολλά προβλήματα, τα οποία παλεύουμε για να τα ξεπεράσουμε».

Μάλιστα, σημείωσε ότι με τη βοήθεια του αγίου θα αντεπεξέλθουμε και σε αυτές τις δυσκολίες, ενώ παρακάλεσε τους πιστούς η σκέψη και η καρδιά μας να πάει σε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν ώρες πολέμου, οπουδήποτε κι αν ανήκουν.

«Φοβερός ο πόλεμος»

«Ο πόλεμος είναι φοβερός για όλους και δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει», επισήμανε για να προσθέσει ότι «Μέσα στις δικές μας προσευχές, για τα δικά μας προβλήματα, να μην ξεχάσουμε απόψε και αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στα χιόνια, στην ξενιτιά, μακριά από τα σπίτια τους, αλλά και αυτούς που είναι τραυματισμένοι, και να προσευχηθούμε να δώσει ο Θεός παρηγοριά σε όλους».

Νωρίτερα, ο προϊστάμενος του ναού π. Σεβαστιανός Σωμαράκης μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Νικολάου του Πλανά και υπογράμμισε ότι φέτος είναι σημαντική χρονιά, καθότι συμπληρώνονται ενενήντα χρόνια από την κοίμηση του αγίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr