Αντιπαράθεση για τα μέτρα κατά της βίας μεταξύ ανηλίκων και οι προτάσεις της Νέας Αριστεράς

Αντιπαράθεση για τα μέτρα κατά της βίας μεταξύ ανηλίκων και οι προτάσεις της Νέας Αριστεράς



Αιχμηρή κριτική εκφράζει η Νέα Αριστερά για τις πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τα μέτρα κατά της βίας μεταξύ ανηλίκων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, η αυστηροποίηση των ποινών για μαθητές και γονείς, καθώς και η ενίσχυση της καταστολής και εφαρμογών, δεν αποτελούν λύση στα προβλήματα που υπάρχουν. Αντιθέτως, τονίζει ότι αυτά τα μέτρα είναι αναχρονιστικά και καταδικασμένα να αποτύχουν.

Η Νέα Αριστερά επιστήνει την προσοχή στο γεγονός ότι η κυβέρνηση εστιάζει λιγότερο στην ουσιαστική αντιμετώπιση της βίας και του μπούλινγκ, και περισσότερο στην ικανοποίηση συντηρητικών και ακροδεξιών κοινοτήτων. Σημειώνει επίσης πως οι προτάσεις που επαναλαμβάνονται είναι παρόμοιες με αυτές που είχαν ήδη εξαγγελθεί σε υπουργικό συμβούλιο πριν από μήνες.

Η κατάσταση στα δημόσια σχολεία είναι δραματική, αναφέρει το κόμμα. Με 1.000 συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες βρίσκονται σε υπερπλήρη τμήματα, ενώ οι εκπαιδευτικοί εργάζονται με μισθούς που δεν τους επιτρέπουν να επιβιώσουν, αναδεικνύοντας τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής.

Η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει ότι η στρατηγική της κ. Μητσοτάκη οδηγεί στη συνεχιζόμενη ανακύκλωση της βίας και στην επιδείνωση των προβλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, επαναλαμβάνει προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της βίας ανηλίκων:

– Αναγκαία ενίσχυση της σχολικής κοινότητας για την αναγνώριση και πρόληψη της βίας.
– Θεσμοθέτηση υποχρεωτικού μαθήματος συμπεριληπτικής σεξουαλικής εκπαίδευσης και ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων.
– Επαναφορά μαθημάτων όπως η Κοινωνιολογία, που βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν τις έννοιες της βίας και της δημοκρατίας.
– Βελτίωση και ενίσχυση των ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών στήριξης για όλα τα παιδιά, με στόχο να είναι άμεσα συνδεδεμένες με το σχολείο και να παρέχουν άμεσες λύσεις.

Η Νέα Αριστερά καταλήγει ότι η πραγματικότητα των σχολείων και των οικογενειών αυτής της χώρας είναι εκείνη που δείχνει τις ρίζες των φαινομένων βίας. Πηγή: news.gr