Τουλάχιστον 100 προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι στιγμής σε διάφορα σημεία της Αθήνας, για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων.

Εβδομήντα εκ των προσαχθέντων έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται και αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 προς υποστήριξη των προσαχθέντων μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ κατά τη συγκέντρωση στην Πανεπιστημίου

Το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται στους προσαχθέντες του ΚΚΕ να δουν τους δικηγόρους επιβεβαίωσε η Κατερίνα Γεράκη, συνήγορος υπεράσπισης αρκετών εξ αυτών.

Η κ. Γεράκη ανέφερε ότι έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές και ότι τόσο σε αυτήν όσο και σε άλλους δικηγόρους δεν έχει επιτραπεί η επαφή με τους πελάτες τους.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι οι προσαχθέντες κρατούνται σε απαράδεκτες συνθήκες συγχρωτισμού, σε μικρές αίθουσες και χωρίς μέσα ατομικής προστασίας (όπως μάσκες).

Η δικηγόρος ζήτησε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες, καθώς δεν εκκρεμεί εναντίον τους οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Κατσώτης: Δεν φοράμε άλλη μάσκα πέρα από αυτή του κορωνοϊού

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος ζήτησε επίσης να αφεθούν ελεύθερα τα στελέχη του ΚΚΕ και του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Ο κ. Κατσώτης επέκρινε τον «αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης», αναφέροντας ότι σήμερα κυνηγάει διαδηλωτές που αγωνίζονται για την προστασία της ζωής τους και των δικαιωμάτων τους.

Κατά τον βουλευτή, χτυπώντας το ΚΚΕ, η κυβέρνηση προσπαθεί να χτυπήσει και το εργατικό κίνημα, δείχνοντας ότι δεν θα ανεχθεί τους εργατικούς αγώνες.

Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι γελασμένοι», προαναγγέλλοντας νέους εργατικούς αγώνες το επόμενο χρονικό διάστημα για την μετατροπή του 8ωρου σε 10ωρο, τον συνδικαλιστικό νόμο και άλλα.

Και κατέληξε εμφατικά: «Δεν φοράμε άλλη μάσκα πέρα από αυτήν του κοροναϊού, σε αντίθεση με το παρακράτος αυτό που έχει μπει μπροστά για να χτυπήσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα».

ΜέΡΑ25: Η αστυνομία δεν επιτρέπει σε βουλευτές να πάνε στη ΓΑΔΑ

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει επίσης ότι η αστυνομία δεν επιτρέπει σε βουλευτές του κόμματος να κατευθυνθούν προς τη ΓΑΔΑ όπου παραμένουν αρκετοί από τους σημερινούς προσαχθέντες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr