Άρχισαν τα όργανα στην ΕΠΟ. Και ο Θοδωρής Ζαγοράκης μάλλον θα πρέπει να καταλάβει που βρίσκεται και με ποιους βρίσκεται καθως η προφητεία του προέδρου-μαριονέτας μοιάζει έτοιμη να εκπληρωθεί από το πρώτο και όλας συμβούλιο της εκτλεστικής επιτροπής. Αυτό που προ ολίγου ανακύρηξε νέο Εκτλεστικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας τον Ιάκωβο Φιλιππούση.

Ναι, το νέο νο 2 είναι ο εκλεκτός του «Τίγρη». Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι του έχει δοθεί το δαχτυλίδι. Έγινε και πράξη με συνοπτικές διαδικασίες προ ολίγου μιας και ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν θέλησε να προβάλει τη παραμικρή αντίσταση σε αυτή την –καταδικαστική για εκείνον- εξέλιξη.

Τι ακριβώς συνέβη; Ας το πάρουμε από την αρχή. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης στις ζυμώσεις πριν την εκλογή του είχε σχηματίσει γύρω του μια ομάδα συνεργατών που ήθελε μαζί του στην ΕΠΟ. Καταγράφονταν λοιπόν από το ρεπορτάζ ότι για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα που ξαναλέμε είναι επί της ουσίας το νο 2 της ΕΠΟ, είχε επιλέξει την Αθηνά Μπαλωμένου.

Το όνομα της άλλοτε παράγοντα του Παναθηναϊκού όμως δεν ακούστηκε ποτέ στη σημερινή συνεδρίαση. Γιατί; Διότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν πρότεινε κανένα πρόσωπο για τη θέση αυτή! Απαραίτητη σημείωση: Σύμφωνα με το άρθρο 38, για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα ο μοναδικός που μπορεί να κάνει πρόταση είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής (και της ΕΠΟ).

Κανείς άλλος. Ο Ζαγοράκης δεν μίλησε. Είπε μόνο «παραιτούμε από το δικαίωμα να προτείνω εκτελεστικό γραμματέα» και σηκώθηκε και έφυγε. Ούτε καν ψήφισε. Ναι, όπως ακριβώς το διαβάζεται. Απιθανα πράγματα με το καλημέρα.

Ο λόγος λοιπόν πέρασε στα εξαπτέρυγα. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτης Δημητρίου (ναι, ο γνωστός) έκανε τη πρόταση για τον Φιλιππούση που στην πρώτη 4ετία της διοίκησης «εξυγίανσης» ήταν διευθυντής του Γραφείου Τύπου. Η πρόταση Δημητρίου πέρασε με 11-0 ψήφους. Όλοι οι βλαχοπρόεδροι έδειξαν στάση «μπετόν».

Από την διαδικασία απείχε ο μόνο ο Ολυμπιακός (που μέσω του Τάκη Αγραφιώτη εξήγησε και την παρατυπία του πράγματος) και εμμέσως ο Παναθηναϊκός: Μέσω του Λεωνίδα Μπουτσικάρη που είναι στην Εκτελεστική Επιτροπή ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ (που κατά τα άλλα στηρίζουν Ζαγοράκη) ψήφισαν λευκό. Το ίδιο και ο εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ 2 και football league Λεωνίδας Λεουτσάκος. Το σημερινό επεισόδιο στην ΕΠΟ είναι Βατερλό. Πρωτίστως του ίδιου του Ζαγοράκη. Θα επανέλθουμε

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr