Την οργή του παλατιού και όχι μόνο έχει προκαλέσει ο Πρίγκιπας Χάρι με την αυτοβιογραφία του. Αν και κάποια στιγμή σκέφτηκε να ακυρώσει την έκδοση του τελικά προχωρά με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που δεν το βλέπουν με τόσο καλό μάτι.

Όταν οι τέως Πρίγκιπες προκάλεσαν αντιδράσεις στα social media

Οι αρθρογράφοι του περιοδικού Spiegel μετά τις αποκαλύψεις που κάνει ο Πρίγκιπας, τον αποκαλούν «αποστάτη» και «αυτοκαταστροφικό». Στο άρθρο αναφέρεται πως «Σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης, ο πρίγκιπας Χάρι εκτοξεύει κατηγορίες κατά του Οίκου των Ουίνδσορ».

« Η χώρα είναι βαθιά διχασμένη από την οικονομική κρίση »

«Οι επιθέσεις του έπληξαν τη βρετανική βασιλική οικογένεια σε μια δύσκολη στιγμή. Η χώρα είναι βαθιά διχασμένη από την οικονομική κρίση και η βασιλική οικογένεια διαλύεται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου», αναφέρει το εκτενές δημοσίευμα.

Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα με πολλά ιστορικά στοιχεία, φωτογραφίες σε καλές και κακές στιγμές από την παιδική ηλικία των δύο αδελφών, των γάμων τους και στιγμιότυπα μαζί με τη Ελισάβετ το περιοδικό επιχειρεί μια ψυχολογική ανατομία της προσωπικότητας του πρίγκιπα.

«Ο Χάρι παλεύει με το γεγονός ότι πρέπει να υποχωρεί σε σχέση με τον αδελφό του»

«Ο Χάρι, εκ των υστέρων, αποτελεί σύμβολο οικογενειακής αποτυχίας από την πρώτη στιγμή της ζωής του. Ο γάμος των γονέων του μάλλον τελείωσε με τη γέννησή του. Ο πατέρας του Κάρολος επέστρεψε στην ερωμένη του Καμίλα, την οποία είχε ήδη ερωτευτεί χρόνια πριν από τον γάμο του με την Νταϊάνα… Οι δημόσιες εμφανίσεις του Χάρι ως εφήβου είχαν ενδιαφέρον κυρίως όταν ήταν ντροπιαστικές, και πάντα ήταν.

Φεύγοντας από τη βασιλική οικογένεια, ο Χάρι κατάφερε να γίνει πιο γνωστός από τον διάδοχο του θρόνου, τον αδελφό του Γουίλιαμ… Ο τίτλος της αυτοβιογραφίας του (Spare) υποδηλώνει ότι ο Χάρι παλεύει με το γεγονός ότι πρέπει να υποχωρεί σε σχέση με τον αδελφό του για το υπόλοιπο της ζωής του…

Σε κάθε περίπτωση, όποιος θέλει να αναλύσει την ιστορία του Χάρι έχει πλέον στη διάθεσή του άπειρο υλικό, το οποίο παρείχε ο ίδιος. Ταυτόχρονα, χρειάζεται απόσταση και γνώση άλλων πηγών για να βρεθεί σε αυτό που ο Χάρι αποκαλεί «αλήθεια», μια αλήθεια στην οποία έχουν θέση και άλλες οπτικές γωνίες».

Στο στόχαστρο η Μέγκαν Μαρκλ

Πέρα από τον Πρίγκιπα Χάρι, στο μεγεθυντικό φακό των αρθρογράφων μπαίνουν η προσωπικότητα, οι οικογενειακές καταβολές, το επάγγελμα και η παρουσία της Μέγκαν Μαρκλ ως μια ευκαιρία αναζωογόνησης του θρόνου.

«Για έναν αναχρονιστικό θεσμό που η επιβίωσή του εξαρτάται από την απήχησή του στις μάζες, ο Χάρι και η Μέγκαν ήταν μια τεράστια υπόσχεση. Αλλά μέσα στην ευφορία, κάποιοι παρέβλεψαν το γεγονός ότι ο Χάρι δεν ήταν πλέον πρόθυμος να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της βασιλικής οικογένειας με το συναισθηματικό τίμημα που είχε ήδη πληρώσει για πολύ καιρό πριν».

Ο όρος του πρίγκιπα Χάρι στον εκδοτικό οίκο

Η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι να αποσύρει την αυτοβιογραφία του συγκλόνισε την ομάδα του Penguin Random House. Ήταν όλοι τους συντετριμμένοι. Ενημερώθηκαν δύο εβδομάδες μετά το ταξίδι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και ποτέ δεν δόθηκε επίσημος λόγος, φέρεται ο πρίγκιπας Χάρι να έβαλε έναν όρο στον εκδότη. Να μην εκδοθεί η εκρηκτική αυτοβιογραφία του όσο ζούσε η γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ.

Όλα άλλαξαν με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο. Έπρεπε να αλλάξουν πολλά πράγματα, καθώς το κείμενο έπρεπε να θυμίζει περισσότερο το λεξιλόγιο του πρίγκιπα Χάρι. Στο αρχικό προσχέδιο είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον η λέξη «awesome» για να περιγράψει τα πάντα. Υπήρχαν επίσης πολλές λέξεις που δεν χρησιμοποιούνται συνήθως από μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η εκρηκτική και πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι φέρει την υπογραφή του JR Moehringer. Έχει επαινεθεί ως «καλά γραμμένο… ειλικρινές και πειστικό» από την πηγή που μίλησε στους Times. Σε αντίθεση με το «επαναλαμβανόμενο και μονοδιάστατο», όπως ανέφερε, ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ για το Netflix.

Η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι ξεκινά με μια σύντομη περιγραφή της κηδείας της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα, πίσω στο 1997. Ο πρίγκιπας Χάρι περιγράφει ότι αισθάνεται να μεγάλωσε σε έναν κλειστό και δυσλειτουργικό θεσμό. Θεωρεί ότι κατά ένα μέρος ευθύνεται για τον θάνατο της μητέρας του.

Το πολυαναμενόμενο βιβλίο του «Spare» («Εφεδρικός») έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Οι εκρηκτικές αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στο παλάτι. Θα έχει ολέθριες συνέπειες. Και όχι μόνο για τις πολιτικές φιλοδοξίες της Μέγκαν Μαρκλ. Έχει καταφέρει να βρίσκεται απέναντι από την οικογένειά του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr