Έτοιμο είναι το πόρισμα της πλειοψηφίας καθώς και οι πορισματικές εκθέσεις της μειοψηφίας οι οποίες αναμένεται αύριο Τρίτη 14 Ιουλίου να κατατεθούν στην γραμματεία της προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να ενσωματωθούν στο πόρισμα της πλειοψηφίας που θα συζητηθεί την επομένη μέρα και ακολούθως θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Οι τελευταίες πινελιές έχουν μπει και άρα όλα είναι έτοιμα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης του πορίσματος (και των πορισματικών εκθέσεων της μειοψηφίας) στο οποίο θα προτείνεται η παραπομπή ή μη του Παπαγγελόπουλου και τυχόν συμμετόχων του για συγκεκριμένα αδικήματα στο Ειδικό Δικαστήριο, απόφαση που θα κληθεί να λάβει το προσεχές διάστημα η Ολομέλεια της Βουλής.

Την ίδια στιγμή να θέσει προσκόμματα στο παρά πέντε της κατάθεσης του πορίσματος επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ «πατώντας» σε μια ύστατη προσπάθεια του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να εγείρει θέμα ακυρότητας και άρσης των αμφισβητήσεων που κατά την κρίση του έλαβαν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσής του.

Η απόπειρα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να παίξουν» στις καθυστερήσεις, προσέκρουσε στην αντίθεση της πλειοψηφίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ που έκρινε ως νομικά αβάσιμο το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε να διαβιβαστεί το σχετικό αίτημα Παπαγγελόπουλου στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ως μόνο κατά το νόμο αρμόδιο για να το εξετάσει, κάτι που, σύμφωνα με τον εισηγητή του κόμματος Σπύρο Λάππα, σημαίνει ότι μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο η προανακριτική δεν μπορεί να εκδώσει πόρισμα ούτε η Ολομέλεια να το συζητήσει για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν ότι στην περίπτωση που δεν αποσταλεί το αίτημα Παπαγγελόπουλου στην Δικαιοσύνη, τότε οι βουλευτές του θα διαχωρίσουν «εμφατικά και ρητά» την θέση τους, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας, πάντως, έκαναν λόγο για «πολιτικό πανικό και νομική άγνοια» του ΣΥΡΙΖΑ προσδίδοντάς του «παρελκυστική τακτική» λίγο πριν κατατεθεί το πόρισμα στην προανακριτική (συνεδριάζει για τον σκοπό αυτό αύριο το πρωί) με στόχο την καθυστέρησή της όλης διαδικασίας. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά αρμόδιος παράγοντας της πλειοψηφίας «εμείς θα είμαστε έτοιμοι όπως είχε προγραμματιστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Όσον αφορά την απόρριψη του αιτήματος Παπαγγελόπουλου περί ακυρότητας, ο συνήγορός του Δημήτρης Τσοβόλας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της πλειοψηφίας κάνοντας λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και κατηγορώντας ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ότι «εκ προθέσεων παραβιάζουν το καθήκον τους και διαπράττουν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας».

Πηγή: tovima.gr