Για τις εξελίξεις στο θέμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά και για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Βικτωρίας, μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, Θάνος Πλεύρης, Χρήστος  Γιαννούλης και Νίκος Καραθανασόπουλος, αντίστοιχα,

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, για την άσκηση ποινικής δίωξης χρειάζονται αποχρώσες ενδείξεις, οι οποίες περισσεύουν στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου και οι οποίες στηρίζονται σε μαρτυρικές καταθέσεις πέντε εισαγγελικών λειτουργών και επιπλέον μαρτύρων και συνοδεύονται από συγκεκριμένα έγγραφα που μνημονεύουν στο πόρισμά τους και συγκεκριμένες πράξεις.

Αναρωτήθηκε ο βουλευτής, αν είναι αρκετό το γεγονός για τη διερεύνηση της υπόθεσης ότι ένας αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που έλεγξε την υπόθεση κατέληξε στο ότι πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη,

Αναρωτήθηκε με τη σειρά του ο κ. Γιαννούλης αν υπήρχε περίπτωση να μην κατέληγε στην παραπομπή Παπαγγελόπουλου και υποστήριξε πως η όλη υπόθεση πρόκειται για μια «φαρσοκωμωδία» η οποία ολοκληρώθηκε χθες και η οποία παρέλειψε κάποια βασικά σημεία. Αγνόησε κατ’ αρχάς το συμβιβασμό της Νοβάρτις με την αμερικανική δικαιοσύνη. «Με τον τρόπο αυτό επισημοποιείται το γεγονός ότι η Νοβάρτις τα χρόνια ’12-’15 χρησιμοποιούσε αθέμιτες πρακτικές στη χώρας μας», είπε σχετικά.

Πρόσθεσε πως για πρώτη φορά στην προανακριτική, πολιτικοποιούνται και οι έρευνες συνάδελφων (κυρία Παπαδάκου, η οποία συνέβαλε στην αποκάλυψη στοιχείων για το σκάνδαλο Νοβάρτις).

Από την πλευρά του ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε πως κανείς δε θέλει να διερευνήσει την πηγή του σκανδάλου και πως αμφότερα τα δύο μεγάλα κόμματα παίζουν παιχνίδια πολιτικής συγκάλυψης.

Σημείωσε ότι «βγαίνουν συμπεράσματα πως υπάρχει διαχρονική παρέμβαση των κυβερνήσεων στον τομέα της υγείας και των φαρμάκων, στην εμπορευματοποίηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών».

Μίλησε ακόμα και για παρέμβαση των κυβερνήσεων στην ηγεσία της δικαιοσύνης.

Πηγή: tovima.gr