«Χειρότερες και από τον κομμουνισμό» πιστεύει πως είναι η προώθηση των δικαιωμάτων των LGBT ο πολωνός πρόεδρος, Άντζεϊ Ντούντα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση.

Είπε χαρακτηριστικά πως η γενιά των γονιών του αγωνίστηκε κατά της κομμουνιστικής ιδεολογίας για 40 χρόνια: «Δεν αγωνίστηκε γι’αυτό ώστε να εμφανιστεί μια νέα ιδεολογία ακόμα πιο καταστροφική».

Ο «ασύμμετρος πόλεμος» με την Τουρκία κοστίζει στην Ελλάδα 500.000 ευρώ την ημέρα

Ο Άντζεϊ Ντούντα πρόκειται για σύμμαχο του κυβερνώντος κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) που πολλοί καταγγέλλουν για την ατζέντα κατά των ομοφυλοφίλων.

Σύμφωνα με την ILGA-Europe -οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων της κοινότητας LGBT- η Πολωνία είναι η χώρα με τη χειρότερη απόδοση σε θέματα δικαιωμάτων LGBT στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως καταδεικνύει η σχετική λίστα.

Το PiS κέρδισε την πλειοψηφία των εδρών στο πολωνικό κοινοβούλιο με μια συντηρητική-εθνικιστική ατζέντα αυστηρών καθολικών αξιών – που υποστηρίζει με ζέση την παραδοσιακή οικογένεια και αντιτίθεται σθεναρά στους γάμους ομοφυλοφίλων.

Μιλώντας στους υποστηρικτές του στο Brzeg της νοτιοδυτικής Πολωνίας, ο Ντούντα είπε πως «οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους και δεν είναι δυνατό για κανένα ίδρυμα να παρεμβαίνει στον τρόπο που οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους».Στις 10 Ιουνίου, μάλιστα, υπέγραψε τον «Οικογενειακό Καταστατικό Χάρτη» («Family Charter»), που περιλαμβάνει προτάσεις όπως την αποτροπή γκέι ζευγαριών να παντρεύονται ή να υιοθετούν παιδιά και την απαγόρευση της διδασκαλίας για LGBT ζητήματα στα σχολεία.

Ανοίγει ξανά ο φάκελος Marfin

Πηγή: tovima.gr