Τραγική στιγμή για έναν ψαρά στην Τυνησία αλλά και για τους χιλιάδες πρόσφυγες που παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους για να «δραπετεύσουν» από τις άσχημες συνθήκες των χωρών τους, όταν τραβώντας τα δίχτυα του αντί για ψάρια, έπιασε νεκρούς μετανάστες.

Ο Osama Al-Dabibi, 30 ετών, βλέπει πλέον το ψάρεμα στην ανατολική ακτή της χώρας, ως πρόκληση, καθώς λόγω των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών αλλά και των δυστυχημάτων που γίνονται στη Μεσόγειο δεν γνωρίζει τι τελικά θα ψαρέψει.

Ο ψαράς σε επικοινωνία που επιδίωξε το BBC είπε στο ειδησεογραφικό δίκτυο ότι πρόσφατα βρήκε τα πτώματα 15 μεταναστών σε δίχτυα ψαρέματος στα νερά κοντά στην πόλη Σφαξ. Το χειρότερο είναι ότι ανάμεσα στις σορούς υπήρχε και εκείνη ενός βρέφους.

«Άρχισα να κλαίω ασταμάτητα μπροστά σε αυτήν την τραγωδία», τόνισε ο Osama, ο οποίος σημείωσε ότι ψάρευε σε αυτά τα νερά από τα δέκα του χρόνια, αλλά δεν είδε τραγωδίες τέτοιου μεγέθους ποτέ.

Πρόσθεσε ότι αρκετοί από τους συναδέλφους του ψαράδες πούλησαν τις βάρκες τους σε λαθρέμπορους για να τις χρησιμοποιήσουν για τη μεταφορά λαθρομεταναστών, προσφέροντας ακόμη και ποσά που περιγράφονται ως ανταποδοτικά.

Ο Osama συνέχισε ότι αρνήθηκε επανειλημμένα να πουλήσει το σκάφος του και ο λόγος είναι ότι φοβόταν ότι κάποιος στο πλοίο θα πνιγόταν, «και τότε, δεν θα συγχωρούσα ποτέ τον εαυτό μου».

Πηγή: tovima.gr