Την πιθανότητα η δράση του 47χρονου που υποδυόταν τον γιατρό και εκμεταλλευόταν την απελπισία ασθενών με βαρύτατα νοσήματα, να επεκτεινόταν και εκτός Ελλάδας, ερευνούν πλέον οι αρχές. Όπως αποκάλυψε «Το Βήμα», στο μικροσκόπιο βρίσκεται ο θάνατος μιας καρκινοπαθούς από την Κύπρο, ενώ συνεχίζονται οι εξομολογήσεις των θυμάτων του και οι μαρτυρίες προσώπων που τον γνώρισαν από κοντά και μιλούν για τις μεταμορφώσεις του.

Όλα αυτά τη στιγμή που σήμερα η αστυνομία, μετά από εντολή του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, πραγματοποίησε νέα έφοδο στο σπίτι του ψευτογιατρού.

Οι Αρχές ψάχνουν τα χρήματα που είχε αποσπάσει ο ψευτογιατρός από τα θύματά του, ενώ στην εξονυχιστική έρευνα που έκαναν στο σπίτι του 47χρονου στο Κορωπί, βρήκαν μία καραμπίνα.

Και εκτός συνόρων ο ψευτογιατρός

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Βήμα» η γυναίκα ήταν συγγενής γνωστού ηγούμενου από το Άγιο Όρος, με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε επαφή ο 47χρονος.

Δεν ήταν όμως η μόνη καρκινοπαθής την οποία προσέγγισε ο ψευτογιατρός. Ακούστε πως προσπάθησε να πείσει τον σύζυγο μιας γυναίκας που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Κρήτης να διακόψει τη θεραπεία της και να πάρει βότανα προκειμένου να γιατρευτεί.

– «Αυτός τριγύριζε εκεί μέσα με μια ποδιά να πούμε και δύο στυλό στην τσέπη. Μου πρότεινε να μην βάλω την γυναίκα στις χημειοθεραπείες γιατί θα την καταστρέψουν, και μου λέει «μη φοβάσαι, αυτά είναι ψεύτικα πράγματα δεν κάνουν πράγμα και ταλαιπωρούν τους ανθρώπους. Τους τρυπούν και τους ταλαιπωρούν».

Ίδια λόγια, ίδια τακτική, ίδιο περιεχόμενο…

Ο μεγαλογιατρός, που προτείνει σε καρκινοπαθείς να διακόψουν τη θεραπεία τους και να πάρουν βότανα για να γιατρευτούν. Ακούστε μία ακόμα τέτοια μαρτυρία, αποκλειστικά στο livenews, του συζύγου μιας γυναίκας, η οποία νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Κρήτης.

-«Αυτός τριγύριζε εκεί μέσα με μια ποδιά να πούμε και δύο στυλό στην τσέπη. Μου πρότεινε να μην βάλω την γυναίκα στις χημειοθεραπείες γιατί θα την καταστρέψουνε, και μου λέει «μη φοβάσαι, αυτά είναι ψεύτικα πράγματα δεν κάνουν πράγμα και ταλαιπωρούν τους ανθρώπους. Τους τρυπούνε και τους ταλαιπωρούνε».

Το… «ποίημα» ξανά το ίδιο… βότανα από το Άγιον Όρος, η κλινική της Ελβετίας που τόνιζε ξανά και ξανά ότι συνεργαζόταν, διαγνωστικό κέντρο που εκείνος πρότεινε…

-«Εγώ», λέει «με βότανα, ήμουν στο Άγιον Όρος» μου έλεγε «έχω κάνει κάποιους ανθρώπους καλά», μου έλεγε για Ελβετίες, μου έλεγε εκεί πέρα… οι εξετάσεις που θα έκανε για να δουν πως πάει θα τις έκανε σε δικό του διαγνωστικό κέντρο. Και μου είπε να μην πω κουβέντα σε κανέναν.

Και φυσικά, θα προσέφερε τις υπηρεσίες του με το αζημίωτο. Δύο χιλιάρικα για ξεκίνημα. Και να μην… και να μην ξαναπάω στο νοσοκομείο να έρθει αυτός στο σπίτι μου. Μπορεί να χρειαστεί και άλλα φάρμακα να παραγγείλω, άλλα δύο, εάν χρειαστεί τα διπλά τέσσερα.

Η γυναίκα, δυστυχώς, την επόμενη κιόλας ημέρα έφυγε από τη ζωή, ο δρ. δεν πρόλαβε να πάρει λεφτά κι έτσι, εξαφανίστηκε, χωρίς αυτή τη φορά να τα καταφέρει.

Από… φαντάρος είχε… θείο στρατηγό

Την ίδια ώρα, αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία του… λοχία που είχε ο ψευτογιατρός, όταν υπηρετούσε στη Ρόδο. Παρουσιαζόταν ως πιλότος με θείο στρατηγό.

– «Από τότε έλεγε ότι ήταν χειριστής στα Τσέσνα και ελικοπτέρων, είχαν εντυπωσιαστεί εκεί λοχαγοί και ανθυπολοχαγοί. Εκεί τον είχα γνωρίσει, έτσι.

Εμφανισιακά πώς ήταν τότε;

Ακριβώς όπως τον βλέπετε με λίγο παραπάνω μαλλί μαύρο. Ολόιδιος, όμως, ολόιδιος»

Ο στρατός, φαίνεται ότι του έπεσε βαρύς κι έτσι ο στρατηγός θείος, τελικά, φαίνεται ότι απέδωσε στο να αποφύγει τις αγγαρείες.

-Ζορίστηκε αυτός και μου είχε αρχίσει εμένα τα «θα πάρω τηλέφωνο τον θείο μου τον στρατηγό, να σου κανονίσει πράγματα». Μετά έπιανε όλους τους αξιωματικούς έναν έναν και μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση ο τρόπος που τους απορροφούσε την προσοχή και όλοι κάθονταν ας πούμε και μίλαγαν μισή ώρα μαζί του, σε έναν νεοσύλλεκτο.

Μάλιστα είχε έρθει και ο λοχαγός μου και μου είχε πει: «αυτός είναι άλλη πάστα ανθρώπου, έχει έναν θείο στο Α… στο τάδε, είναι και χειριστής αεροσκαφών και ελικοπτέρων, μην τον πιέζεις πάρα πολύ».

Ο λοχίας αν και υποψιαζόταν τον φαντάρο, δεν πίστευε στα μάτια του όταν έβλεπε την ευκολία με την οποία έπειθε τους αξιωματικούς.

-Τον παρακολουθούσαν λες και τους μαγνήτιζε με το βλέμμα έτσι, είχε και ένα βλέμμα έτσι, τόσο πειστικό, τόσο μια ειλικρίνεια στα μάτια που τους τα έλεγε. Είχε και ένα στυλ σε πούμε όταν έβγαινε εξοδούχους, έβαζε ας πούμε και το μπλε το σακάκι, σαν πιλοτικό το γυαλί το rayban…

Και όλα αυτά γίνονταν το 1995, όταν ακόμα ο ψευτογιατρός ήταν μόλις 22 ετών.

Πηγή: tovima.gr