Το 2018 ο Ροναλντίνιο ανακοίνωσε και επίσημα ότι «κρεμάει τα παπούτσια του», αλλά ουσιαστικά είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την Φλουμινένσε.

Στις αρχές Μαρτίου ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ συνελήφθη στην Παραγουάη με την κατηγορία ότι προσπάθησε να μπει στη χώρα με πλαστό διαβατήριο και από τότε μέχρι σήμερα κρατείται στην πόλη Ασουνσιόν.

Στη φυλακή ο Ροναλντίνιο έμεινε για τριάντα μέρες, μαζί με τον αδερφό του που επίσης είχε συλληφθεί με την ίδια κατηγορία, ενώ από τις αρχές Απριλίου βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Τους τελευταίους δυόμιση μήνες ο «Ρόνι» περνάει τις ημέρες του σε ένα χρυσό… κελί στο ξενοδοχείο «Palmaroga». Ενα από τα καλύτερα και πιο ακριβά ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της Παραγουάης. Μάλιστα, είναι… εσώκλειστος στην προεδρική σουίτα, που έχει 55άρα smart τηλεόραση, ενώ διαθέτει μπαλκόνι, κουζίνα και πολυτελή μπάνιο.

Ο Ροναλντίνιο περιμένει τη δίκη, αλλά όσο βρίσκεται σε αναμονή, σχεδιάζει παράλληλα το επόμενο βήμα του. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ στη Λατινική Αμερική, ο Βραζιλιάνος επιθυμεί την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Μάλιστα, οι ιστοσελίδες στη Λατινική Αμερική συνδέουν τον «Ρόνι» με την Χιμνάσια Λα Πλάτα του Μαραντόνα.

Η εφημερίδα «El Dia» αναφέρει ότι ο Ροναλντίνιο δέχθηκε πρόταση από την ομάδα του Ντιεγκίτο και μάλιστα βλέπει με πολύ καλό μάτι την επιστροφή του στο ποδόσφαιρο. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, ο οποίος πλέον διανύει το 40ο έτος της ηλικίας του, είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Οι δύο άνδρες άλλωστε έχουν εξαιρετικές σχέσεις και πολλές φορές στο παρελθόν έχουν αναφερθεί ο ένας στον άλλον με κολακευτικά σχόλια. Για να γίνει το deal ανάμεσα στον Ροναλντίνιο και την Χιμνάσια Λα Πλάτα, ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να ξεμπερδέψει με την κατηγορία της πλαστογράφησης διαβατηρίου, για την οποία κρατείται στην Παραγουάη.

Πηγή: tovima.gr