Εντολή για εποπτεία των ερευνών και των ανακριτικών πράξεων που διενεργούνται για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος και όρισε ως επόπτη των αντεισαγγελέα Α.Π. Γιώργο Οικονόμου.

Στο μεταξύ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Καλαμάτας Πολυξένη Τσούλη ήδη εποπτεύει όλων των διαδικασιών και των ερευνών που διενεργούνται.

Στόχος της ελληνικής δικαιοσύνης είναι να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στα πρόσωπα που εμπλέκονται και να διακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια του τραγικού ναυαγίου με άγνωστο ακόμα αριθμό νεκρών στην περιοχή της Πύλου.

Στη Μαλακάσα οι διασωθέντες μετανάστες

Στο μεταξύ, η μεταφορά των 104 διασωθέντων από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου θα γίνει σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τις λιμενικές αρχές στην Καλαμάτα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η μεταφορά θα γίνει με ευθύνη του υπουργείου με μισθωμένα λεωφορεία. Στη Μαλακάσα έχουν γίνει ήδη οι προετοιμασίες για την υποδοχή τους από χθες καθώς είχε επιλέγει αυτή η δομή ευθύς εξαρχής.

Πηγή: tovima.gr