Τραγικές συνθήκες επικρατούσαν στα καταστρώματα καθώς και στα αμπάρια του μοιραίου αλιευτικού σκάφους που βούλιαξε ανοικτά της Πύλου, το οποίο μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες από την Αίγυπτο με προορισμό την Ιταλία.

Τα «καρέ» από τα συγκλονιστικά βίντεο αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο είχαν στοιβαχτεί εκατοντάδες μετανάστες στο πλοίο από τους διακινητές και είχαν τραβηχτεί μόλις μερικές στιγμές πριν το σκάφος βυθιστεί.

Στο πρώτο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Mega, φαίνονται οι μετανάστες ντυμένοι με χοντρά ρούχα, καθώς οι διασωθέντες είχαν αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο καιρός συνεχώς άλλαζε.

Σε άλλο πλάνο του βίντεο φαίνεται ένας άνθρωπος που κρατά ένα μπουκάλι νερό και λίγα μπισκότα. Στο βάθος διακρίνονται ελάχιστες γυναίκες και μικρά παιδιά.

Οι μετανάστες, όπως φαίνεται και στο βίντεο, κάθονται ασφυκτικά ο ένας δίπλα στον άλλον, με τα γόνατα κολλημένα στο στήθος.

Πολλοί από τους επιβαίνοντες, κάνουν το σήμα της νίκης μπροστά στην κάμερα. Είναι οι στιγμές προτού σημειωθεί το ναυάγιο, με τους μετανάστες να έχουν την ελπίδα πως το ταξίδι τους θα τους οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον, προτού ακολουθήσει η οδυνηρή τραγωδία που άφησε πίσω της 78 επιβεβαιωμένους νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους.

Πηγή: tovima.gr