Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε περισσότερους από 600 Ουκρανούς στρατιώτες σε μαζική πυραυλική επίθεση κατά κτιρίων στα ανατολικά της Ουκρανίας που στεγάζουν προσωρινά ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Σε αντίποινα

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βομβαρδισμός που δέχθηκε το Κραματόρσκ έγινε σε αντίποινα για τη θανατηφόρα επιδρομή των Ουκρανών που προηγήθηκε στις αρχές του 2023 κατά ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Μακίιφκα (ή Μακεγιέφκα) που αποτελεί τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ και ελέγχεται από τις δυνάμεις της Μόσχας.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει άμεσα στον ισχυρισμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Δύο θερμοηλεκτρικοί σταθμοί

Στο μεταξύ, οι Ουκρανοί συνεχίζουν την αντεπίθεση σε εδάφη που είναι υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, με την τελευταία επίθεση να γίνεται στο Ντονέτσκ. Αξιωματούχοι της Μόσχας ανέφεραν πως δύο θερμοηλεκτρικοί σταθμοί επλήγησαν από ουκρανικούς βομβαρδισμούς σε τμήματα του Ντονέτσκ που βρίσκεται υπό ρωσική κυριαρχία.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών, για τον βομβαρδισμό στη Ζούχρες και τη Νόβιι Σβιτ υπάρχουν τραυματίες. Η Ουκρανία σχεδόν ποτέ δεν αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις μέσα στη Ρωσία ή σε έδαφος που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο στην Ουκρανία.

Κινητοποίηση έως και 500.000 στρατευσίμων

Ουκρανοί αξιωματούχοι πληροφοριών προειδοποιούν ότι το Κρεμλίνο πρόκειται να διατάξει την κινητοποίηση έως και 500.000 στρατευσίμων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία από τα μέσα Ιανουαρίου.

Η νέα κινητοποίηση στρατευσίμων, η οποία θα είναι μεγαλύτερη από την κινητοποίηση των 300.000 του περασμένου φθινοπώρου, θα περιλαμβάνει προώθηση του στρατού σε μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στρατηγικών βιομηχανικών κέντρων στη Ρωσία, δήλωσε το Σάββατο στο Politico ο Αντιέ Τσερνιάκ, αξιωματούχος της Κεντρικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr