Τον Αλέξη Τσίπρα έβαλε στο κάδρο ο Αντώνης Σαμαράς αφήνοντας να εννοηθεί ότι για το θέμα της Novartis δεν θα περιοριστεί στην παραπομπή Παπαγγελόπουλου αλλά θα υπάρξει περαιτέρω έρευνα που θα αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας είχα πει να προσέχετε γιατί είσαστε όμηροι του Παπαγγελόπουλου και θα σας κάψει ο Παπαγγελόπουλος, ανέφερε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Δεν βλέπω να ντρέπεστε. Αλλά βλέπω να ανησυχείτε».

Μάλιστα πρόσθεσε πως τα 8 αδικήματα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έχουν αποδειχτεί από την διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής και αυτό που μένει να βρεθεί είναι και το ποιοι ήταν οι φυσικοί αυτουργοί, κατονομάζοντας ο κ. Σαμαράς τους εισαγγελείς Τουλουπάκη, Τζούρα και Μανώλη.

Ωστόσο ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε με νόημα ότι «θα διερευνηθεί κάποια στιγμή στην ανάκριση και ποιοι ήταν πάνω από τον Παπαγγελόπουλο.  Δηλαδή θα φανεί αν ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του Παπαγγελόπουλου ή ο ιθύνων νους της σκευωρίας. Σας είχα πει ότι θα σας κάψει ο Παπαγγελόπουλος».

Πρόσθεσε δε ο κ. Σαμαράς ότι «το είχε πει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας όταν έλεγε: άντε και την έστησε τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος. Μόνος του την έστησε;».

«Το μέχρι τέλους δεν είναι μνημόνιο για να το σκίσει με ένα νόμο και ένα άρθρο ο Τσίπρας, Δεν είναι δημοψήφισμα για να το μετατρέψει σε κωλοτούμπα, το μέχρι τέλους είναι στάση ζωής» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι κεντρικό δόγμα της συμμορίας ήταν «θάψ’ το γιατί θα σε σκίσουμε. Εφαρμόστηκε παντού, πάντα και για όλους» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν αισχύνεστε που το εφαρμόσατε στο Μάτι; Δεν σας στοιχειώνει τίποτα; Δεν κυλάει αίμα στις φλέβες σας;».

Πάντως ο πρώην πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με αιχμές κατά του μεγάρου Μαξίμου σε ότι αφορά την εξαίρεση του Αλέξη Τσίπρα από την δικαστική ουσιαστικά έρευνα για τη Novartis αλλά και σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά.

«Χρέος είναι η πυξίδα της πολιτικής όταν η πολιτική χάνει το δρόμο της. Όταν ανακαλύπτεις παραδικαστικό κύκλωμα έχεις χρέος να το ξεριζώσεις. Αλλιώς σε λίγο θα αναρωτιέσαι και εσύ ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο. Δεν είναι θέμα επιλογής.

Όταν σου παραβιάζουν την εθνική σου κυριαρχία δεν είναι θέμα επιλογής αν θα την υπερασπιστείς. Είναι θέμα χρέους απέναντι στους πειρατές. Είμαστε Έλληνες και θα το κάνουμε μέχρι τέλους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αναρωτιόμαστε τι θα κάνουμε. Για την πατρίδα μέχρι τέλους. Αδιαπραγμάτευτα. Ποτέ πια σκευωρίες» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Πηγή: tovima.gr