Στο άνοιγμα των σχολείων, το οποίο δείχνει να έχει κλειδώσει για τις 14 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι πρόκειται για καθολική κοινωνική προτεραιότητα, και ζήτησε από όλους υπομονή και επιμονή, είτε πρόκειται για μαθητές και τους κηδεμόνες τους, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον, κάλεσε τις οικογένειες να επιστρέψουν στις βάσεις τους μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν έχει μολυνθεί κάποιο μέλος τους και έτσι τα παιδιά να μπορέσουν να πάνε χωρίς προβλήματα στο σχολείο, περιορίζοντας έτσι και τον κίνδυνο μετάδοσης.

Πώς πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία;

Σε ερώτηση για το πώς πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και αν θα ήταν ασφαλέστερο να αυξηθεί ο αριθμός των τάξεων, ώστε να αυξηθούν οι τηρούμενες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών εκείνος απάντησε πως η απάντηση είναι πολύπλοκη.

Αυτό διότι, όπως είπε, τα επιδημιολογικά μοντέλα δείχνουν ότι μπορεί αν αυξηθούν οι τάξεις, να αυξηθούν οι εστίες μόλυνσης με την αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών.

Ανέφερε, δε, ότι «δεν έχουμε μεγάλο κέρδος αυξάνοντας τις τάξεις και μειώνοντας τους μαθητές» ούτε σε επιδημιολογικό επίπεδο ούτε σε επίπεδο εκπαιδευτικό.

Τόνισε ακόμα ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι συλλογική ευθύνη.

Αποκλειστικό MEGA: «Κλείδωσε» η 14η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA φαίνεται να «κλειδώνει» το πρώτο κουδούνι για την 14η Σεπτεμβρίου, δηλαδή μια εβδομάδα την ημερομηνία που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα υποδεχτούν τα μικρότερα παιδάκια την 1η Σεπτεμβρίου. Οι αποφάσεις «κλείδωσαν» σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Μια εβδομάδα αργότερα θα χτυπήσει -τελικά- το κουδούνι στα σχολεία, αφού η επιτροπή των ειδικών, με σύστασή της στην κυβέρνηση, αποφάσισε να μεταθέσει το άνοιγμα των σχολείων.

Οι ειδικοί βασίστηκαν στην κατάσταση της πανδημίας που επικρατεί αυτήν την στιγμή στη χώρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αν τα δεδομένα όσο πλησιάζουμε στο άνοιγμα δεν είναι ενθαρρυντικά, θα γίνει επανασχεδιασμός του τρόπου λειτουργίας των σχολείων.

Πηγή: tovima.gr