Σε κατάσταση διαρκούς επιφυλακής βρίσκονται τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα κινητικότητα στα τουρκικά παράλια με συγκέντρωση μεγάλου αριθμού προσφύγων – μεταναστών που επιδιώκουν να επιβιβαστούν σε λέμβους με προορισμό το πλησιέστερο ελληνικό νησί.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. παρακολουθούν και αξιολογούν διαρκώς την κατάσταση στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας και εφόσον τεθεί ζήτημα θα αποφασιστεί ενίσχυση των δυνάμεων.

Παράλληλα σχεδόν καθημερινά καταγράφονται απόπειρες κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών και προσφύγων που μένουν άκαρπες καθώς μπροστά τους συναντούν το «φραγμό» που έχουν στήσει τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Σημειώνεται πως το πρώτο 10μηνο του 2021 καταγράφηκαν 152 περιστατικά εισόδου με την άφιξη συνολικά 3.338 υπηκόων τρίτων χωρών. Επίσης έγιναν το ίδιο χρονικό διάστημα 26 περιστατικά  έρευνας και διάσωση με συνολικά 1.221 διασωθέντες. Ακόμη έγιναν και 564 περιστατικά έγκαιρων εντοπισμών με περίπου 18.000 υπηκόους τρίτων χωρών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr