Από χθες Τρίτη 24 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 η χώρα μας συμμετέχει στην FOCOPS 6/20 (Focused Operations) της επιχείρησης Οperation Sea Guardian (OSG), στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με Ναυτικές και Αεροπορικές μονάδες κρατών-μελών του ΝΑΤΟ (Βουλγαρία – Ηνωμένο Βασίλειο – ΗΠΑ και Τουρκία).

Η επιχείρηση OSG είναι μία επιχείρηση θαλάσσιας ασφάλειας, που έχει ως κύρια αποστολή την εκπλήρωση πέντε μονίμων έργων MSO (Maritime Security Operations).

Μία από τις δραστηριότητες της επιχείρησης που συμβάλλουν στην εκπλήρωση των μονίμων έργων MSO, είναι οι περιοδικές εστιασμένες επιχειρήσεις (FOCOPS), οι οποίες εκτελούνται σε περιορισμένο χρόνο και χώρο και περιλαμβάνουν ναυτική παρουσία, πληροφοριακές επιχειρήσεις, “Joint Iintelligence Surveillance Reconnaissance (JISR)”, εκπαίδευση με συμμετοχή Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και επιχειρήσεις συνοδείας και νηοψίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με στοιχείο Διοικήσεως αποτελούμενο από Διοικητή Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ/1) με το Επιτελείο του, μία Φρεγάτα με οργανικό στοιχείο ομάδας ΔΥΚ, ένα Υ/Β και ένα Αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr