Ο Νίκος Σειραγάκης, ο προπονητής μπάσκετ που καταδικάστηκε σε 401 έτη κάθειρξης, για ασέλγεια σε 36 μαθητές του και επέστρεψε στη φυλακή, δηλώνει ότι σε ενάμισι χρόνο θα είναι ελεύθερος.

«Σε 1,5 χρόνο εκτίω την ποινή μου και βγαίνω από την φυλακή», λέει μέσα από τις φυλακές Τρίπολης ο Νίκος Σειραγάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Το αίτημά του για αποφυλάκιση απορρίφθηκε, ωστόσο δηλώνει ότι θα το επαναφέρει σε δύο μήνες όπως έχει το δικαίωμα.

«Βιαστής δεν υπήρξα. Ότι ήταν λαθεμένη η συμπεριφορά μου και ορθώς τιμωρούμαι, τιμωρήθηκα και θα τιμωρούμαι για όλη μου τη ζωή. Ας σταματήσουν ότι δεν έχει η ποινή εκδικητικό χαρακτήρα. Αυτό που μου κάνουν είναι το βασανιστήριο του τεχνικού πνιγμού. Να μου δίνουν τη δυνατότητα να πάρω ανάσα και μετά με ξαναβουτάνε μέσα στο νερό»

Μετά το δεύτερο άκυρο που του έριξε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου στο νέο αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, λέει ότι θα καταθέτει κάθε 2 μήνες αίτημα αποφυλάκισης, όπως του δίνει το δικαίωμα ο νόμος. «Αποδέχτηκα την ευθύνη μου, ζήτησα συγγνώμη απ’ όσους ταλαιπώρησα. Δηλαδή θεωρείται παράλογο να ζητάω την αποφυλάκισή μου κάθε δύο μήνες όπως έχω το δικαίωμα εδώ και τρεισήμισι χρόνια;».

Πηγή: tovima.gr