Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στην τροπολογία-μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη εξαπέλυσε σήμερα η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της.

Ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε «ακατανόητη και επικίνδυνη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τον κάλεσε «να αφήσει τα μισόλογα και την ηθελημένη ασάφεια». «Κάθε εργαλειοποίηση της θεσμικότητας γύρω από το ζήτημα αυτό είναι και ανεπίτρεπτη και ασυγχώρητη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σε ό,τι αφορά τις πρωτοβουλίες για τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων με το μανδύα κόμματος στις εκλογές η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη, σε αντίθεση, δυστυχώς, με άλλα κόμματα που είτε από αντιπολιτευτικό μένος, είτε από μικροκομματικούς μαθηματικούς υπολογισμούς, είτε γιατί θέλουν να ψαρέψουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς, αντιδρούν, αδιαφορώντας όμως για τις συνέπειες των επιλογών τους αυτών τόσο σε πολιτικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο» επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

«Με πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση δημιουργήθηκε επαρκές θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να απαγορεύσει τη συμμετοχή σε εκλογική διαδικασία σε εγκληματικές οργανώσεις. Και το πλαίσιο αυτό δεν αφήνει καμία απολύτως αμφιβολία ως προς τον προσδιορισμό των πραγματικών προθέσεων, αλλά και της πραγματικής ηγεσίας οργανώσεων που με τον μανδύα κομμάτων προσπαθούν να ξεγελάσουν τους θεσμούς και την κοινωνία, επιστρατεύοντας ακόμη και πρώην δικαστικούς ως επικεφαλής αυτών των εγκληματικών οργανώσεων με το μανδύα πολιτικού κόμματος. Η πρωτοβουλία της κυβέρνησής μας είναι απολύτως στο πλαίσιο των συνταγματικών της υποχρεώσεων, κορυφαία των οποίων είναι η θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών και η απόκρουση κάθε τυχόν επιβουλής της» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι είπε για Τζανερίκο

Σε ότι αφορά την παραίτηση του κ. Τζανερίκου ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Κανένα σχόλιο. Η θητεία του έληγε σε δύο μήνες από σήμερα. Δεν υπάρχει η παραμικρή παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης πουθενά».

Σε ότι αφορά συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον κ. Τζανερίκο, επανέλαβε πως δεν υπάρχει καμία παρέμβαση της κυβέρνηση στο έργο της Δικαιοσύνης και πως στο πλαίσιο της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας, η κυβέρνηση είχε προηγούμενη διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου κάτι που είναι θεσμικά επιβεβλημένο.

Πηγή: tovima.gr