Μεγαλώνουν οι αμφιβολίες των στελεχών του Λιμενικού- όπως ήδη έχει επισημάνει «Το Βήμα» – για την αναφερόμενη από 40χρονο αυτόπτη μάρτυρα εμπλοκή ενός αλιευτικού σκάφους στον τραγικό θάνατο του Σήφη Βαλυράκη πριν από πέντε ημέρες ανοικτά της Ερέτριας, σε μία έρευνα ωστόσο που όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Τρεις γυναίκες που στέκονταν σε ύψωμα, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο του συμβάντος την ίδια ώρα – γύρω στις 12.15-12.30 το μεσημέρι που μνημόνευε κι ο 40χρονος, κατέθεσαν κατηγορηματικά ότι «έβλεπαν για αρκετή ώρα ένα και μόνο σκάφος να κάνει κύκλους σε αυτό το σημείο».

Βίντεο από κινητό

Οι γυναίκες μάλιστα παρουσίασαν και βίντεο από κινητό από μία φάση της συγκεκριμένης κίνησης του σκάφους. Μία περιγραφή που οι ερευνητές της υπόθεσης εκτιμούν ότι αφορά την ελικοειδή κίνηση του ακυβέρνητου φουσκωτού του Σήφη Βαλυράκη, μετά την πτώση του στο νερό και το χτύπημά του από την προπέλα.

Την ανεξέλεγκτη κυκλική κίνηση του σκάφους – έως ότου πιθανόν τελειώσουν τα καύσιμά του – είχαν δει αργότερα κι άλλα τουλάχιστον 4-6 άτομα στην περιοχή. Το σκάφος φαίνεται ότι άρχισε να κινείται με αυτόν τον τρόπο γιατί είχε ανοικτή τη μηχανή και μπλοκαρισμένο το πηδάλιο λόγω της πίεσης του νερού.

Αντιθέτως οι τρεις γυναίκες ήταν σαφείς (σ.σ. αυτό προκύπτει κι από το βίντεο με τη μακρινή, πανοραμική λήψη) ότι δεν υπήρχε κοντά κανένα άλλο πλοίο, που ύστερα απομακρύνθηκε κλπ., όπως περιέγραφε ο 40χρονος που ήταν ο μοναδικός που μίλησε γι’ αυτό. Την ύπαρξη αυτού του δεύτερου σκάφους δεν είχε δει και κανένας άλλος από τους δέκα μάρτυρες που έχουν καταθέσει σχετικά.

Πάνω από 20 καταθέσεις

Την ίδια ώρα τα στελέχη του Λιμενικού έλαβαν καταθέσεις από τουλάχιστον 20 επαγγελματίες αλιείς, συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ συγκέντρωσαν και τα σχετικά ημερολόγια των πλοίων προκειμένου να εξετασθεί αν κάποιο από αυτά βρισκόταν στην θάλασσα τις κρίσιμες ώρες.

Στο μικροσκόπιο το υλικό των καμερών

Ακομη φέρεται να εξετάζεται το υλικό καμερών από το λιμάνι της Ερέτριας για να καταδειχθεί τυχόν αναχώρηση αλιευτικού εκείνη την ώρα. Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου εμπορικής Ναυτιλίας επισημαίνουν ότι κρίσιμος μάρτυρας της υπόθεσης είχε διενέξεις και προστριβές με επαγγελματίες ψαράδες της Ερέτριας κι είχε καταδίκες με επιβολή προστίμων για παράνομο ψάρεμα, μετά από καταγγελίες τους.

Μάλιστα μνημονεύουν πρόσφατο περιστατικό που είχε πετάξει τον εξοπλισμό για αλιεία από σκάφη της περιοχής στην θάλασσα γιατί είχαν προκαλέσει ζημιά σε δικά του σύνεργα ψαρέματος. Η έρευνα του Λιμενικού εξετάζει ακόμη όλα τα ενδεχόμενα για τον τραγικό θάνατο του 77χρονου πολιτικού και τους λόγους πτώσης του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr