«Πλέον, οι συνεντεύξεις και οι δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα φωνάζουν την απελπισία και τα πολιτικά του αδιέξοδα, διχάζουν ξανά τους Έλληνες, στοχοποιούν την Ελλάδα, το λιμενικό σώμα, αλλά και την Ευρώπη», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος, αναφορικά με την συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μίλησε για το ναυάγιο στην Πύλο και τη μεταναστευτική πολιτική της δικής του κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «στην αποψινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Τσίπρας, μας είπε ουσιαστικά πόσο περήφανος είναι για τη μεταναστευτική πολιτική που εφάρμοσε το 2015-2019. Τότε που η Ελλάδα ‘δεν είχε σύνορα’ και είχε κατακλυστεί από δυστυχισμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Τότε που ολόκληρα νησιά είχαν μετατραπεί σε άθλιους καταυλισμούς, όπως η Μόρια, όπου στοιβάζονταν υπό απάνθρωπες συνθήκες χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές. Τότε που η Ελλάδα είχε μετατραπεί στη Νο1 πύλη εισόδου των εγκληματικών δικτύων των λαθροδιακινητών που θησαυρίζουν πάνω στην ανθρώπινη δυστυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε πως «αυτή την πολιτική μάς είπε ότι οραματίζεται ως μια δίκαιη και αποτελεσματική πολιτική για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος», τονίζοντας πως «απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ‘ένας Τσίπρας από τα παλιά’, που ανήκει αμετάκλητα στο χθες και δεν μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες του σήμερα».

«Η ΝΔ εφαρμόζει αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική»

Η Ελλάδα διαθέτει ξανά, χάρη στην πολιτική της ΝΔ την περίοδο 2019-2023, σύνορα τα οποία περιφρουρεί αποτελεσματικά. Εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Διαχειρίζεται με αξιοπρέπεια, ευαισθησία και ανθρωπισμό τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα που φτάνουν στην πόρτα μας.

Συμμετέχει ενεργητικά στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής, με έμφαση στην ελεγχόμενη και νόμιμη μετανάστευση. Είναι αμείλικτη απέναντι στα δίκτυα των λαθροδιακινητών.

Γι’ αυτό αφήνουμε πίσω τους αμετανόητους νοσταλγούς τού χθες και προχωρούμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά, ώστε από τις 26 Ιουνίου, με την εντολή των πολιτών, να πιάσουμε ξανά δουλειά για την Ελλάδα. Για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Πηγή: tovima.gr