Το εύρος των περιπτώσεων βασανιστηρίων στη Χερσώνα κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής είναι «τρομερό», δήλωσε υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δεν έχω ξαναδεί βασανιστήρια σε τέτοια κλίμακα, αφότου επισκέφθηκα όλες τις αίθουσες βασανιστηρίων σε διάφορες περιφέρειες της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ντμίτρο Λούμπινετς, αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο κοινοβούλιο, μιλώντας στην εθνική τηλεόραση.

«Ηλεκτροπληξία και ξύλο με μεταλλικούς σωλήνες»

«Το εύρος του φαινομένου είναι τρομερό» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «δεκάδες άνθρωποι βασανίστηκαν με ηλεκτροπληξία, χτυπήθηκαν με μεταλλικούς σωλήνες. Τα κόκκαλά τους ήταν σπασμένα και οι Ρώσοι τα βιντεοσκοπούσαν όλα αυτά».

«Είμαι βέβαιος ότι σε κάθε μεγάλη περιοχή θα ανακαλύψουμε μια αίθουσα βασανιστηρίων. Καθώς αυτό είναι ένα σύστημα που έχει καθιερώσει η Ρωσία», προσέθεσε.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν αρκετές αίθουσες βασανιστηρίων σε περιοχές της περιφέρειας της Χερσώνας, μετά την ανάκτησή τους από τις ουκρανικές δυνάμεις έπειτα από μήνες κατοχής.

Ένας κάτοικος της Χερσώνας αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κρατείτο επί εβδομάδες μέσα στην πόλη αυτή όταν τελούσε υπό ρωσική κατοχή.

Δήλωσε ότι Ρώσοι και φιλορώσοι αξιωματούχοι τον έδεσαν, τον ξυλοκόπησαν και τον υπέβαλαν σε ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr