Την απαλλαγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη, σχεδόν 2,5 μήνες μετά την εκδίκασή της.

Το σκεπτικό της απόφασης, η οποία ήρθε στην επιφάνεια τον Δεκέμβριο του 2019, αναλύεται σε περίπου 100 σελίδες και καταλήγει με το συμπέρασμα πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα». Κόντρα στο πόρισμα μιας ανεξάρτητης κρατικής αρχής, αλλά και τις προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις των αθλητικών δικαστηρίων!

Η ανακοίνωση της απόφασης από την Επιτροπή εφέσεων προκάλεσε την ένα αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που με επίσημη θέση της κάνει λόγο για σκάνδαλο

«Σκάνδαλο είναι η μόνη λέξη που πάντα χαρακτήριζε την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ- ΞΑΝΘΗ.»

Μιλώντας στο MEGA, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός και νομικός, κα Λίνα Σουλούκου, μίλησε για τα παράδοξα του σκεπτικού της Επιτροπής Εφέσεων.

Αναλυτικά όσα είπε: «Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων κατά τη γνώμη μας γεννά τεράστια ερωτηματικά. Μας είναι αδιανόητο να εξηγήσουμε τα νομικά και λογικά σφάλματα στα οποία έχει υποπέσει. Αναλώνεται σε περίπου 50 σελίδες το σκεπτικό της, να πείσει ότι δύο εταιρείες όπως οι VIALAND και ΠΑΕ Ξάνθη δεν είναι συνδεδεμένες.

Δηλαδή δεν έχουν καμία σχέση. Δύο εταιρείες που λειτουργικά έχουν την ίδια έδρα, έχουν τις ίδιες εγκαταστάσεις. Ιστορικά η μία δημιουργήθηκε από την άλλη και νομικά είναι απόλυτα συνδεδεμένες, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της μίας και ο διευθύνων σύμβουλος επίσης είναι κοινός. Μάλιστα, είναι και εύκολο να το αντιληφθεί κανείς και από την ιστοσελίδα των εταιριών, που εμφανίζονται η μία να ανήκει στην άλλη, κατά δήλωση των ίδιων».

Για το γεγονός ότι η Επιτροπή Εφέσεων δεν ασχολήθηκε με τον Ιωάννη Καλπαζίδη: «Η κατασκευή αυτή έγινε και ήταν απαραίτητη για να αποφύγει η Επιτροπή Εφέσεων να απαντήσει στο πραγματικό διακύβευμα. Δηλαδή στον ρόλο του ανιψιού Καλπαζίδη σε όλη αυτή την τριγωνική σχέση.

Ο ανιψιός Καλπαζίδης βρίσκεται εν μια νυκτί, από σερβιτόρος σε ιδιοκτήτης της RFA των εκατομμυρίων, που εμφανίζει επίσης να κάνει αυξήσεις δεκάδων εκατομμυρίων και να διακινεί εκατομμύρια από την Κύπρο απευθείας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τα στοιχεία τα εισέφερε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, χωρίς να έχει καμία υποχρέωση και τα στοιχεία βρίσκονται εδώ για να στοιχειώνουν όλους αυτούς που ήταν εμπλεκόμενοι σε αυτή την πρωτοφανή και σκανδαλώδη ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Η Ερυθρόλευκη ΠΑΕ αναρωτιέται στην ανακοίνωσή της για το γεγονός ότι η Εφέσεων δεν ασχολήθηκε με τον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννη Καλπαζίδη, πρώην σερβιτόρο και πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση. Θέμα στο οποίο στάθηκε και η κα Σουλούκου. Κάνοντας λόγο για απόφαση-κατασκέυασμα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πανηγύρισε την απαλλαγή της από την Επιτροπή Εφέσεων με δική της επίσημη ανακοίνωση.

«Ο αθώος δεν αθωώνεται. Ο αθώος δικαιώνεται. Η σημερινή μέρα αποτελεί δικαίωση της ιστορίας και της αξιοπρέπειας του ΠΑΟΚ, του Ιβάν Σαββίδη και όλων όσων λοιδορήθηκαν και σπιλώθηκαν αυτούς τους 14 μήνες»

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός εξήγησε τον κίνδυνο της απόφασης που χαρακτηρίζει «φαρσοκωμωδία»

Ένα είναι το μόνο σίγουρο ότι κατάφεραν όλοι μαζί, βάζοντας ταφόπλακα στην ακεραιότητα του αθλήματος, να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «για να παίρνετε πρωταθλήματα μην επενδύετε στο ποδόσφαιρο, αλλά αγοράστε τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, βάζοντας μπροστινούς, κάντε πολυιδιοκτησίες ελεύθερα. Είναι πια νόμιμο»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr