Δεκτό έγινε το αίτημα της Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. μετά την έκδοση προδικαστικής απόφασης για τη διεκδίκηση καταβολής αποζημίωσης από τον όμιλο Heineken ενώπιον των ολλανδικών δικαστηρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το Εφετείο του Άμστερνταμ έκρινε ότι είναι αρμόδιο να συζητήσει την σχετική αγωγή της ΖΜΘ όχι μόνο κατά της μητρικής εταιρίας Heineken αλλά και κατά της ελληνικής θυγατρικής αυτής, Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Οι δικαστικές ενέργειες της ΖΜΘ εναντίον του ομίλου της Heineken ξεκίνησαν έπειτα από την έκδοση απόφασης της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΠ.ΑΝΤ.),κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για δεσπόζουσα θέση της στην ελληνική αγορά της μπύρας.

H Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε με έδρα την Κομοτηνή που παράγει μεταξύ άλλων το σήμα «Βεργίνα» κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης κατά της Heineken ενώπιον των ολλανδικών δικαστηρίων, το 2017. Υποστήριξε ότι η υπόθεση πρέπει να συζητηθεί στην Ολλανδία, όπου έχει την έδρα της η Heineken, επειδή οι δραστηριότητες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας βρισκόταν υπό την καθοδήγηση και εις γνώση της μητρικής εταιρίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr