Την ανάγκη οι καταναλωτές να μην συνωστιστούν στα καταστήματα, επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Μιλώντας στο MEGA, διευκρίνισε ότι εάν σε μια περιοχή παρατηρηθούν αυξημένα κρούσματα, θα μπει λουκέτο στη συγκεκριμένη αγορά και όχι συνολικά, υπογραμμίζοντας ακόμα, ότι όπου «χρειαστεί να παρέμβουμε και να κλείσουμε αγορές θα το κάνουμε».

«Όλοι καταλάβαμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να διατηρήσουμε ανοικτή την οικονομία και το λιανεμπόριο. Δεν πρέπει να το χάσομε. Κρίμα να κλωτσήσουμε την ευκαιρία της επανεκκίνησης. Πρέπει να είμαστε ανοικτοί, να λειτουργήσει η αγορά με κανόνες και να κρατήσουμε χαμηλά τη νόσο. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα όλων μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι η μετάβαση στο κατάστημα γίνεται με sms στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Παράλληλα εξήγησε ότι το χρονικό όριο στις μετακινήσεις έγινε επειδή «δεν θέλουμε υπερτοπικές μετακινήσεις». Προτρέποντας τους καταναλωτές, να μη συνωστιστούν στα καταστήματα, ανέφερε ότι «τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και με διευρυμένο ωράριο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr