Το ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί την παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων από την Τουρκία ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Καταστήσαμε σαφές πως δεν θα δεχτούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Θέλουμε διάλογο μόνο όσον αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», ανέφερε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας πως το «Barbaros» βρίσκεται στην Κύπρο και αυτό είναι απαράδεκτο.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως το πρωί ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Όσον αφορά τα αναδρομικά, ο κ. Πέτσας τόνισε πως αυτά θα δοθούν πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους μέσα στο 2020, με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

«Στηρίξαμε και πρόκειται να στηρίξουμε περαιτέρω τους πολίτες. Οφείλουμε να ενισχύσουμε το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων»

Σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από πολλές άλλες χώρες.

Ο ίδιος τόνισε πως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κυρίως σε Θεσσαλονίκη και Αττική, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτα τα φαινόμενα συναθροίσεων.

Χτες έγιναν 1.178 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, 97 παραβάσεις και 26.000 ευρώ πρόστιμα.

«Λέμε όχι στον συνωστισμό, δεν γινόμαστε λιγότερο άνθρωποι αν αποφύγουμε τις κοινωνικές συναθροίσεις. Κερδίσαμε την πιο δύσκολη μάχη, όχι ακόμα τον πόλεμο», ανέφερε.

Ο κ. Πέτσας σε ερώτηση για το αν θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε άλλους χώρους τόνισε πως «θα λαμβάνουμε όποια μέτρα απαιτούνται για τη προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού», ενώ διευκρίνισε πως το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό υπό τον πρωθυπουργό.

Πηγή: tovima.gr