Ο κ. Τσίπρας, όπως λέγεται, δέχεται πλέον διπλή πίεση. Πίεση εσωκομματική, που σχετίζεται με τις αντιδράσεις που υπάρχουν για το σχέδιο μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ, και πίεση πολιτική καθώς θεωρείται βέβαιο ότι οι αποκαλύψεις Μιωνή θα έχουν συνέχεια. 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε ως μαγαζί»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε ως ένα μαγαζί, με πελάτες και παραμάγαζα», τόνισε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της (TV CRETA) και πρόσθεσε: «Όλα αυτά δεν μπορούν να μείνουν έτσι και να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Έχουμε ζητήσει να παρέμβει η δικαιοσύνη και ήδη εστάλησαν τα στοιχεία από τη Βουλή. Η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα έτσι ώστε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες και βεβαίως να σταλεί φάκελος στη Βουλή για τυχόν πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έστρεψε τα βέλη της κατά του πρώην πρωθυπουργού τον οποίο τοποθέτησε στο κάδρο των ευθυνών. «Σας λέω γιατί δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Εδώ έχουμε τον εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού να μιλάει για την κυβέρνηση -μαγαζί και για το παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου. Υπάρχουν αποκαλύψεις για το παρακράτος μέσα στο οποίο ήταν μπλεγμένος ο συγκυβερνήτης, ο κ. Καμμένος , το οποίο είχε πλοκάμια στην αστυνομία και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι το γνώριζε από το 2016. Και ο κ. Τσίπρας που είναι ο επικεφαλής, το “αφεντικό» του μαγαζιού, τα γνωρίζει όλα αυτά και δεν κάνει τίποτα. Γιατί συνέχισε ο κ. Τσίπρας να συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο, ενώ γνώριζε από το 2016 όλη αυτή τη δράση; Εκβιαζόταν; Εκβίαζε»;

Αιχμές και κατά Ν.Δ.

Η Φώφη Γεννηματά άφησε αιχμές εναντίον της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι πασχίζει να βγάλει τον κ. Τσίπρα έξω από το κάδρο των ευθυνών: «Γιατί πασχίζει τόσο πολύ η ΝΔ να βγάλει τον κ. Τσίπρα έξω από το κάδρο; Γιατί η ΝΔ δείχνει μόνο τον ενδιάμεσο, τον κ. Παππά και απαλλάσσει πλήρως από τις ευθύνες του τον κ. Τσίπρα, που είναι το «αφεντικό» στο μαγαζί; Τι γίνεται εδώ;» αναρωτήθηκε. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «κάνει αναφορά σε πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα. « Μακριά από το Κίνημα Αλλαγής η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», τόνισε.

«Μοναδικό ανάχωμα το Κίνημα Αλλαγής»

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής «έδειξε» και τη γραμμή στην οποία θα κινηθεί το Κίνημα Αλλαγής ώστε να αξιοποιήσει το πλήγμα που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, στη μάχη της κεντροαριστεράς. «Είναι ολοφάνερο ότι σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία έχουμε μία αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει αξιοπιστία για να διαδραματίσει το θεσμικό της ρόλο. Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σταθεί ανάχωμα απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Παριστάνει τώρα τον εκφραστή της προοδευτικής παράταξης. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την προοδευτική παράταξη, τις αρχές και της αξίες της σοσιαλδημοκρατίας», αναρωτήθηκε και τόνισε: «Μοναδικό ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας είναι το Κίνημα Αλλαγής».

Πηγή: tovima.gr