Στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές με μεγάλη μερίδα των φοιτητών να δηλώνουν οργισμένοι, αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι με την ψήφο τους να δηλώσουν τη διαμαρτυρία τους.

Οι φοιτητές ψηφίζουν από τις επτά το πρωί σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας προκειμένου να αναδείξουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων τους.

«Ηταν η σταγόνα που που ξεχείλισε το ποτήρι. Επί μία τετραετία οι νέοι έχουν δεχτεί μεγάλη επίθεση από την κυβέρνηση με αποκορύφωμα το έγκλημα των Τεμπών», λένε κάποιοι από αυτούς από αυτούς που από το πρωί προσέρχονται στις κάλπες, μόλις δέκα ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης της χώρας.

Τις ημέρες που πρηγήθηκαν των φοιτητικών εκλογών  ΔΑΠ και Πανσπουδαστική –  που ανταγωνίζονται για την «πρωτιά – έχουν ανεβάσει τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης με αλληλοκατηγορίες για νοθεία των αποτελεσμάτων και εξαγορά των ψήφων.

Στην ΑΣΟΕΕ μάλιστα έχουν στηθεί διπλές κάλπες, η μία εντός του Πανεπιστημίου και η άλη εκτός και η κάθε μία από τις δύο  παρατάξεις  θα δώσει τα δικά της αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι πέρυσι η Πανσπουδαστική αναδείχθηκε πρώτη δύναμη μετά από 35 χρόνια, αποτέλεσμα το οποίο δεν αναγνωρίστηκε από τη ΔΑΠ.

Η φοιτητική εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί  στις 19:00.

Πηγή: tovima.gr