Νομοθετική ρύθμιση για αλλαγές σε εισαγγελικές αρχές με οικονομικό αντικείμενο επεξεργάζεται,  σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοςύνης. Με τις νέες διατάξεις προωθείται συγχώνευση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

Υπέρ της συγχώνευσης των δύο εισαγγελιών είχε ταχθεί πολλές φορές  στο πρόσφατο παρελθόν ο υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας υποστηρίζοντας, πως η συγχώνευση των δύο εισαγγελιών θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή, εξάλλου, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και η σχετική εισήγηση της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που λειτουργεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία αποδέχθηκε ομόφωνα σχετική πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση της.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποστείλει έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του ανωτάτου δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Εκεί επρόκειτο να κριθεί ο ορισμός αναπληρωτή εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς μετά από ερώτημα που είχε αποστείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης..Με βάση όμως τα νέα δεδομένα το δικαστικό συμβούλιο δεν θα προχωρήσει σε ορισμό αναπληρωτή εισαγγελέα, καθώς ο κ.Τσιάρας έχει ενημερώσει ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση για την ενοποίηση των δύο Εισαγγελέων

Πηγή: tovima.gr