Κλειστοί είναι από τις 18:00  οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» λόγω των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας ενώ την ίδια ώρα στη Βουλή θα συζητείται και θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο  στην Πλατεία Κλαυθμώνοςπου  διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Την ίδια στιγμή, συλλαλητήριο στις 20:00, στο Σύνταγμα, προγραμματίζει το ΠΑΜΕ. Οι προσυγκεντρώσεις ήδη είναι σε εξέλιξη.

«Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο κουρελόχαρτο! Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε για το δίκιο μας ακόμα πιο μαζικά!» τονίζει το ΠΑΜΕ.

Οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα έκλεισαν στις 18:00 κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Διεθνής Αμνηστία: To ν/σ περιορίζει το δικαίωμα της ελεύθερης συνάθροισης

Δήλωση για το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων έκανε η Διεθνής Αμνηστία.

Η οργάνωση εκφράζει «τις σοβαρές ανησυχίες της για διάφορες διατάξεις που εάν εγκριθούν, θα αποτελέσουν αδικαιολόγητη παρέμβαση στο δικαίωμα στην ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης».

Παράλληλα εκφράζει την ανησυχία της για το σοβαρό, αποτρεπτικό αποτέλεσμα της διάταξης που καθιερώνει την ευθύνη για τους διοργανωτές/ριες μιας συνάθροισης.

Πηγή: tovima.gr