Για τρίτη φορά μέσα στους τελευταίους πέντε μήνες διενεργούνται εκλογές στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθήνας και Πειραιά, ενώ έχει προηγηθεί και ακύρωση προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας με δικαστική απόφαση.

Πριν από μερικούς μήνες Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Γ.Ρούσκας, ο οποίος είχε διατελέσει στη θέση αυτή τα τελευταία χρόνια. Η εκλογή του με τρείς ψήφους διαφορά από τον συνυποψηφιό του Θεόδωρο Αναγνωστόπουλο, προσβλήθηκε δικαστικά με ένσταση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Η ένσταση βασίστηκε σε παρατυπίες κατά την εκλογική διαδικασία και έγινε δεκτή με την 1872 απόφαση που εκδόθηκε στις 22 Ιουλίου.

Οι δεύτερες κατά σειρά εκλογές από τον Μάιο, διενεργήθηκαν με μοναδικό υποψήφιο τον ίδιο Γ.Ρουσκα.

Οι εκλογές αυτές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά, χωρίς σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και η συντρηπτική πλειοψηφία των συμβολαιογράφων Αθήνας, Πειραιά, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ( αυτούς περιλαμβάνει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος, (πάνω από το 65%) απείχαν, εκδηλώνοντας έτσι την απόφαση τους να μην επικυρώσουν αντιθεσμικές πρακτικές.

Στο μεταξύ οι εκλογές στις αρχές Σεπτεμβρίου ( δεύτερες κατά σειρά) έχουν προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από μέλη της διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και το ανώτατο δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται νέα εκλογική διαδικασία. Και πάλι με έναν υποψήφιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr