Στη σύλληψη του πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές. Ο ακροδεξιός πρώην συνεργάτης του αμερικανού προέδρου κατηγορείται ότι εξαπάτησε εκατοντάδες χιλιάδες δωρητές μέσω της καμπάνιας «We Build the Wall» (Χτίζουμε το Τείχος).

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος και άλλοι τρεις κατηγορούνται πως απέσπασαν μεγάλα ποσά από δωρητές, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα θα κατευθύνονταν στη δημιουργία του τείχους που είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό για την ανάσχεση της μετανάστευσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, ο Μπάνον κατηγορείται ότι έλαβε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. Συνολικά, η καμπάνια είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ποσό άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με τη συνέργεια του Στιβ Μπάνον, ένα μέρος των χρημάτων φέρεται να πέρασε στα χέρια του ιδρυτή της, Μπράιαν Κολφατζ. Σύμφωνα με τα έγγραφα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας των ΗΠΑ, σημαντικό μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε για κάλυψη «προσωπικών δαπανών πολυτελείας» του Κόλφατζ.

Πηγή: tovima.gr