Ημέρα πληρωμών είναι η αυριανή, με χιλιάδες συνταξιούχους να λαμβάνουν κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Αύριο Παρασκευή καταβάλλονται οι συντάξεις των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών και ΟΤΕ στους δικαιούχους που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9, ενώ όσων ο ΑΜΚΑ λήγει 0, 2, 4, 6, 8, θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου.

Επιπλέον, τη Μεγάλη Δευτέρα θα καταβληθούν εκτάκτως και τα αναδρομικά των κληρονόμων.

Τη Μεγάλη Τρίτη, στις 27 του μήνα, πληρώνονται οι συντάξεις των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη καταβάλλονται τα χρήματα για τους συνταξιούχους των Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.

Τι ισχύει για τα ενοίκια

182,5 εκατομμύρια ευρώ έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι λάμβαναν «κουρεμένα» ενοίκια.

Το ποσό αφορά 269.461 ιδιοκτήτες και είναι για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι έως τις 14 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλλονται οι δηλώσεις COVID «κουρεμένων» ενοικίων για τον Μάρτιο.

Οι ιδιοκτήτες που θα «ξεχάσουν» να υποβάλλουν τη δήλωση για τα μειωμένα ενοίκια θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό της αποζημίωσης που έχουν εισπράξει για τον μήνα Μάρτιο.

«Ένεση» ρευστότητας για την εστίαση

Η επαναλειτουργία της εστίασης στις 3 Μαΐου θα συνοδεύεται από ένα πακέτο στήριξης των εν λόγω επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, 330 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν από το κράτος ως κεφάλαιο επανεκκίνησης για τις επιχειρήσεις για την αγορά πρώτων υλών.

Η προσκόμιση των τιμολογίων αγοράς προϊόντων θα γίνεται μέχρι την 31/12/2021.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης θα φτάνει έως και τα 100.000 ευρώ, ενώ για ορισμένες περιπτώσεις (μείωση τζίρου το 2020 σε ποσοστό άνω του 30%, επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020), θα είναι μη επιστρεπτέο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 10 Μαΐου έως 31 Ιουλίου στο «www.ependyseis.gr», με τις πληρωμές των δικαιούχων να γίνονται αμέσως μετά την έγκριση της αίτησης.

Πότε καταβάλλεται το δώρο Πάσχα

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα σύμφωνα με τη νομοθεσία, ενώ για τους εργαζομένους που ήταν σε αναστολή, το δώρο θα υπολογιστεί με βάση το επίδομα των 534 ευρώ.

Η καταβολή του δώρου για όσους ήταν σε αναστολή αναμένεται να γίνει σε βάθος χρόνου.

Την επόμενη εβδομάδα πληρώνεται και η επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ πιθανότατα την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για να μπουν οι 700.000 που έχουν κάνει αρχική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για να κάνουν την οριστική αίτηση, να αποδεχτούν δηλαδή το ποσό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr