Την απαλλαγή από τη φορολόγηση των επιδομάτων και των υπερωριών των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Β’ Πειραιά Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Έμπρακτη αναγνώριση

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν «την πρωθυπουργική εξαγγελία, κατά την παραλαβή των γαλλικών αεροσκαφών Rafale, περί απαλλαγής από κάθε φορολογία των πτητικών και καταδυτικών επιδομάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και την ανακοίνωση της επέκτασης του μέτρου στα επιδόματα των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική) και στις αποζημιώσεις στελεχών, που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα».

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «το σωστό αυτό μέτρο της αναγνώρισης από την Πολιτεία του έργου που επιτελούν οι συγκεκριμένοι κλάδοι δεν τυγχάνει εφαρμογής όμως στον κλάδο των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας, στον κλάδο που κάτω από αντίξοες συνθήκες παλεύει καθημερινά με την πανδημία, δουλεύοντας συνεχόμενες βάρδιες για να κρατήσει όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας.

»Για τους -στα λόγια αποκαλούμενους- «ήρωες» που κυβέρνηση και πρωθυπουργός καλούσαν τους πολίτες να τους «χειροκροτήσουν», δεν έχει επιδειχθεί αντίστοιχη μέριμνα ως ελάχιστη ένδειξη έμπρακτης αναγνώρισης, ώστε να απαλλαγούν από τους φόρους τα επιδόματα, οι εφημερίες και οι υπερωρίες τους. Ας σημειωθεί ότι και η εισφορά αλληλεγγύης, που καταργήθηκε για τα υψηλά εισοδήματα των «golden boys» και των μεγαλογιατρών του ιδιωτικού τομέα, εξακολουθεί να ισχύει για το υγειονομικό προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας».

Αντίστοιχη ρύθμιση με του προσωπικού των ΕΔ και των ΣΑ

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:

1. Προτίθεστε να προβείτε σε αντίστοιχη ρύθμιση για τους υγειονομικούς, σαν αυτή που ανακοινώθηκε για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, η οποία να αφορά την οικονομική τους ελάφρυνση, μέσω της απαλλαγής των επιδομάτων, υπερωριών και εφημεριών από φόρους για το 2022;

2. Θα υπάρξει μέριμνα για την άμεση απαλλαγή τους από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr