Συναγερμός έχει σημάνει αυτή την ώρα στη Σύρο, καθώς εντοπίστηκε σορός ανθρώπου, στην περιοχή του λιμανιού.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, άμεσα στήθηκε επιχείρηση ανάσυρσης της σορού, η οποία πιθανότατα σχετίζεται με την υπόθεση προ λίγων ημερών, όταν το ρυμουλκό «Παναγία Β» είχε εντοπίσει να επιπλέει στην συγκεκριμένη περιοχή ένα άψυχο σώμα, πιθανότατα παιδιού, με τις προσπάθειες εύρεσής του ωστόσο, να παραμένουν άκαρπες.

Αυτή την ώρα, στο σημείο σπεύδουν δύτες και σκάφος του λιμενικού, για να ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ενώ αναμένεται να εξακριβωθεί τις προσεχείς ώρες, εάν η το σημερινό περιστατικό, συνδέεται με το προηγούμενο.

Υπενθυμίζεται πως οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού, πιθανότατα του παιδιού, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Μ. Παρασκευής.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό, οι έρευνες απέβησαν άκαρπες για δεύτερη ημέρα και έτσι ολοκληρώθηκαν καθώς τα στελέχη του και οι δύτες δεν εντόπισαν κάτι. Οι έρευνες, που ξεκίνησαν την Μεγάλη Πέμπτη έγιναν τόσο στο λιμάνι όσο και περιμετρικά, χωρίς να οδηγήσουν σε κάποιο εύρημα.

Το χρονικό

Ο συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης όταν το Λιμεναρχείο Σύρου δέχθηκε σήμα από το ρυμουλκό «Παναγία Β», ότι ο κυβερνήτης είδε να επιπλέει στο λιμάνι της Ερμούπολης, σορός ατόμου, πιθανότατα μικρού παιδιού, ωστόσο στη συνέχεια χάθηκε από το πεδίο ορατότητάς του.

Μάλιστα, μετά τη δήλωση του συμβάντος υπήρξε περιορισμός στην κίνηση των πλοίων της ακτοπλοΐας στο λιμάνι της Σύρου, ωστόσο, στη συνέχεια και μετά τις άκαρπες έρευνες, οι προσεγγίσεις και αναχωρήσεις των πλοίων πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Πηγή: tovima.gr