Η αναγκαιότητα του παρόντος νομοσχεδίου πηγάζει από την αναγκαιότητα άρσης της ισχύουσας μέχρι τώρα ακαμψίας, η οποία δημιουργεί αγκυλώσεις και κρατά δέσμια την ιδιωτική πρωτοβουλία, υποστήριξε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Χρήστος Ταραντίλης κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Πρόσθεσε ότι πάρα το γεγονός ότι επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας των μαθητών είναι το υψηλό επίπεδο αυτονομίας στον καθορισμό των προγραμμάτων σπουδών, στην Ελλάδα η περίπλοκη διαδικασία παρέκκλισης από το πρόγραμμα σπουδών οδηγεί σε αδυναμία ανάπτυξης καινοτόμων πρωτοβουλιών ή/και πειραματικών εκπαιδευτικών διαδικασιών.

Ο κ. Ταραντίλης επεσήμανε ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης συνολικά της Παιδείας, η ιδιωτική εκπαίδευση θα πρέπει να ιδωθεί ως συμπληρωματικός πυλώνας στην εκπαίδευση και όχι ως ανταγωνιστικό κομμάτι της.

Τέλος, έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι οι όροι ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης δεν πρέπει να καθηλώνονται στο όνομα μιας ισότητας «προς τα κάτω» και ότι αντιθέτως η ΝΔ ευαγγελίζεται για το μέλλον μία Παιδεία με όραμα την ισότητα «προς τα πάνω».

Πηγή: tovima.gr