Ολες οι σοροί, οι οποίες έχουν φτάσει στο νεκροτομείο της Λάρισας μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, έχουν ταυτοποιηθεί σύμφωνα με την προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνης Λεονταρή.

Όλες εκτός από μία σορό, η οποία φέρεται να ανήκει σε αλλοδαπό άντρα. «Έχουν ταυτοποιηθεί όλες οι σοροί και όλα τα τμήματα, εκτός από έναν άνδρα αλλοδαπό».

Σχετικά με την καταγγελία οικογένειας ότι έχει δώσει δείγμα DNA ωστόσο δεν έχει βρεθεί η κόρη τους, η κ. Λεονταρή σημειώνει: «Δεν έχουμε μέχρι στιγμής μια σορό που να αντιστοιχεί στο DNA της οικογένειας. Αν ήταν στο κέντρο της πολύ μεγάλης φωτιάς, σαφώς θα μπορούσε και να μην βρεθεί».

«Τον πρώτο λόγο είχε ειδικό κλιμάκιο»

Συμφωνα με την ιατροδικαστή, τον πρώτο λόγο στην ταυτοποίηση των σορών είχε ειδικό κλιμάκιο που έφτασε στην περιοχή από την Αθήνα.

«Όταν ήρθε το κλιμάκιο χειρισμού απωλειών θυμάτων σε μαζικές καταστροφές, μας εξηγεί ότι πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο και ουσιαστικά τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον είχε το κλιμάκιο».

Αύριο αναμένεται η επανεξέταση δύο σορών μετά από αιτήματα των οικογενειών παρουσία τεχνικού συμβούλου που έχουν ορίσει οι ίδιες, ωστόσο «η ταυτοποίηση του DNA δεν αφήνει περιθώρια λάθους».

Πηγή: tovima.gr