Στον ουρανό δεκάδες μαύρα μπαλόνια πένθους, για τις ψυχές των νέων ανθρώπων που τόσο άδικα άφησαν την τελευταία τους πνοή κατά την πρόσκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, άφησαν στον ουρανό της Αθήνας οι χιλιάδες διαδηλωτές που αυτήν την ώρα διαδηλώνουν στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για την τραγωδία.

Η συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας για τα θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, από τις 11.00 το πρωί.

Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν  καθώς πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο ενώ έχουν αναρτημένα είναι δεκάδες πανό διαμαρτυρίας.

Οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα 57 θύματα των Τεμπών

«Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα»

Στη συγκέντρωση βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Τα κροκοδείλια δάκρυα και οι εκ των υστέρων συγγνώμες δεν συγκινούν πλέον κανέναν. Σήμερα, μετά από αυτή την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, η μοναδική ελπίδα είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου ελληνικού λαού, οι κινητοποιήσεις κυρίως της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών, οι μεγάλες και συγκινητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Έτσι μόνο δεν θα παραγραφούν οι ευθύνες. Έτσι μόνο δεν θα ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Έτσι μόνο θα φτάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο, για να αποδοθούν οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν και στο κράτος και στις κυβερνήσεις όλες μέχρι σήμερα. Στην ιδιωτική εταιρεία. Και βεβαίως στους υπόλοιπους όσους εμπλέκονται σε αυτό το έγκλημα» είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί, μαθητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Στη Λεωφόρο Αμαλίας έχει διακοπεί η διέλευση των οχημάτων.

Πηγή: tovima.gr