Σε αργία τίθεται από τον ΟΣΕ ο επιθεωρητής που τοποθέτησε στη θέση του σταθμάρχη Λάρισας τον κατηγορούμενο για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, Βασίλειο Σαμαρά.

Η Αργία θα ισχύσει  μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλόλητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό Λάρισας.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο:

«Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα,  από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος  του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας».

Εντωμεταξύ απολογείται αυτήν την ώρα  ο σταθμάρχης Λάρισας για την πρόσκληση του θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστύχηματος, μετά τη νέα προθεσμία που ζήτησε και έλαβε χθες.

Ο σταθμάρχης έφτασε για την απολογία του από τις 10:00 το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.

Η απολογία του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αναζητούνται απαντήσεις για τους χειρισμούς του το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, οπότε και συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες.

Τι θα ισχυριστεί ο σταθμάρχης

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την υπόθεση της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Τα νέα στοιχεία «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε», είπε ο δικηγόρος του.

Πηγή: tovima.gr