Αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας και της Ολλανδίας να βάζουν σε καραντίνα από εδώ και πέρα όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από ελληνικά νησιά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι ήταν μια απόφαση που δεν ξάφνιασε την ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αιφνιδιασμού. Η κάθε χώρα έχει δικαίωμα να προστατεύσει τους πολίτες της με τον τρόπο που θεωρεί η ίδια πρόσφορο».

Παρόλ’ αυτά ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε πως υπάρχουν ερωτηματικά στην ελληνική πλευρά, με τη συζήτηση με τις δύο χώρες να συνεχίζεται.

Μερικός περιορισμός

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως η συζήτηση με τη Μ. Βρετανία και όλα τα στοιχεία που δόθηκαν από την ελληνική πλευρά, είχαν σαν αποτέλεσμα η Βρετανία «να εισάγει για πρώτη φορά τη γεωγραφική, ανά περιοχές, εισαγωγή περιορισμών» και όχι να βάλει όλη τη χώρα στην «κόκκινη» λίστα.

Όσον αφορά τους τουρίστες που από το πρωί εγκαταλείπουν τη χώρα, ο υπουργός τόνισε ότι «δεν έχει παρατηρηθεί κανένας συνωστισμός, κανένα πρόβλημα, υπάρχουν πτήσεις» και χαρακτήρισε αναμενόμενο να υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων από τη στιγμή που υπάρχει περιορισμός.

Η κυβέρνηση κοντά στους πληγέντες

Οι ανακοινώσεις αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέο πλήγμα στον τουρισμό, με τις ακυρώσεις και τους τουρίστες να φεύγουν άρον – άρον.

Ο υπουργός Τουρισμού, αναφερόμενος στην ιδιαιτερότητα της φετινής τουριστικής χρονιάς, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα είναι κοντά στους πολίτες που θα βιώνουν τις συνέπειες αυτής της πανδημίας».

Πηγή: tovima.gr