Η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ξεκίνησε την ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης αναφερόμενη στην επίδραση της πανδημίας στα σχολεία.

Η εικόνα των κρουσμάτων για τα παιδιά κάτω από 17 ετών είναι ανησυχητική. Σήμερα 1 στα 5 κρούσματα είναι παιδιά, γεγονός που ανησυχεί για το πως θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Για τον λόγο αυτόν, τα παιδιά και οι έφηβοι θεωρούνται ένα σημαντικό μέρος των εμβολιαστικών προγραμμάτων όλων των χωρών.

Οι λόγοι για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ο εμβολιασμός των ηλικιών 12 έως 17 ετών συστήνεται για την προστασία του ίδιου του παιδιού, για τη θωράκισή του ώστε να μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο, για τη μείωση της διασποράς στο περιβάλλον και στην κοινότητα, για τη μείωση των ευκαιριών δημιουργίας νέων μεταλλάξεων, σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου και πρόσθεσε:

Τα εμβόλια mRNA, με τα οποία γίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών, είναι ασφαλή με σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες και θα συμβάλουν ουσιαστικά στην επαναλειτουργία των σχολείων με δια ζώσης εκπαίδευσης.

Αντιθέτως τα lockdown συνέβαλαν αρνητικά στην κατάσταση των παιδιών.

Σύμφωνα με μελέτη, από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021, φάνηκε πως το 25% των παιδιών εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης και 20% συμπτώματα άγχους.

Οι γονείς έχουν αρχίσει να ξεπερνούν τους δισταγμούς τους και να προωθούν τους εμβολιασμούς των παιδιών τους.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου ανέφερε:

Άτομα σε ανοσοκαταστολή και άτομα άνω των 60 ετών αποτελούν τις ομάδες του πληθυσμού να λάβουν την τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου. Ωστόσο, ακόμα αναμένεται η επίσημη έγκριση του ΕΜΑ, και τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις για αυτό το θέμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr