Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το Athens Pride που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά το Σάββατο, έστειλε το δικό του μήνυμα στο TikTok.

Συγκεκριμένα, σε ένα βίντεο 55 δευτερολέπτων αναφέρεται στη στρατηγική της κυβέρνησης για την ισότητα και στις τέσσερις πιο σημαντικές για τον ίδιο δράσεις της.

Απευθυνόμενος στους γονείς, ως πατέρας, τους ζητάει να κάνουν το αυτονόητο «αγαπήστε και στηρίξτε τα παιδιά σας».

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με αφορμή το Athens Pride ήθελα να πω δύο λόγια για κάποια σχετικά θέματα που φυσικά δεν μας απασχολούν μόνο τον Ιούνιο αλλά και ολόκληρο το χρόνο.

Υπάρχουν πολλά ακόμα τα οποία πρέπει να γίνουν για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αν θέλουμε να θεωρούμε ότι ζούμε σε μία σύγχρονη δημοκρατία που όλα τα μέλη της νιώθουν ελεύθερα να είναι πραγματικά ο εαυτός τους. Γι’ αυτό εδώ και 2 χρόνια εφαρμόζουμε μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την ισότητα.

Μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη 20 δράσεις. Να σας πω δύο λόγια για 4 τις οποίες θεωρώ από τις πιο σημαντικές.

1. Απαγόρευση των θεραπειών μεταστροφής. Ναι γιατί υπήρχαν οικογένειες που πήγαιναν σε δήθεν ειδικούς για να προσπαθήσουν να κάνουν το παιδί τους στρέιτ.

2. Επιδότηση θέσεων εργασίας για τα διεμφυλικά άτομα που τόσο ταλαιπωρούνται να βρούνε μια θέση στην αγορά εργασίας

3. Κατάργηση της απαγόρευσης αιμοδοσίας για τα ομοφυλόφιλα άτομα και βέβαια

4. Νόμος για την καταπολέμηση του bullying, αυτής της πολύ μεγάλης πληγής

Εντωμεταξύ θα ήθελα να πω κάτι στους γονείς ως πατέρας. Κάντε το αυτονόητο, αγαπήστε και στηρίξτε τα παιδιά σας.

Πηγή: tovima.gr