Στο 45-46% έχει καταφέρει να βρίσκεται δημοσκοπικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά την οικονομική κρίση και φτωχοποίηση στη χώρα του. Στην προσπάθειά του να κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής 14 Μαΐου ο τούρκος πρόεδρος επιστρατεύει την ικανότητά του στο τραγούδι στις περισσότερες προεκλογικές του συγκεντρώσεις, καταφέρνοντας να κερδίζει την αγάπη των Τούρκων που τον ακολουθούν πιστά.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος δεν σταματά να τραγουδά. «Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε» τραγουδάει το τραγούδι που έχει γραφτεί για τον ίδιο, με τους ψηφοφόρους να τραγουδάνε μαζί του και να τον χειροκροτούν.

Παράλληλα ο Ερντογάν κάνει όνειρα άλωσης. «Από την Αδριανούπολη, που για ένα αιώνα ήταν η πρωτεύουσα του κράτους μας και ετοίμασε βήμα-βήμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, τώρα στον Αιώνα της Τουρκίας ετοιμαζόμαστε να δούμε νέα όνειρα άλωσης» τόνισε σε συγκέντρωση στην Αδριανούπολη.

Κιλιτσντάρογλο: Η υπόσχεση για στροφή στην εξωτερική πολιτική

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος για την τουρκική προεδρία, υπόσχεται προεκλογικά στροφή 180 μοιρών στην εξωτερική πολιτική. «Στην εξωτερική μας πολιτική θα κάνουμε αλλαγή 180 μοιρών. Θα την τοποθετήσουμε στον άξονα της ειρήνης. Όπως είπε ο Κεμάλ Ατατούρκ «ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο». Θα κινηθούμε ειρηνικά. Με όλους τους γείτονες μας θα ζήσουμε μέσα σε κλίμα ειρήνης και ηρεμίας» δήλωσε σε ομιλία του στην πόλη Ντούζτζε.Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο άλλο μεγάλο θέμα των προσφύγων από τη Συρία, όπου υποσχέθηκε πως μέσα σε δύο χρόνια 3,6 εκατ. Σύροι θα έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους. «Σας υπόσχομαι… Εντός δυο ετών 3,6 εκατομμύρια Σύρους αδελφούς μας θα τους αποχαιρετήσουμε από τα σύνορα μας προς τη χώρα τους. Όχι μόνο τους Σύρους, θα στείλουμε και τους Αφγανούς» επισήμανε.

Πηγή: tovima.gr