Στραμμένα στην Τουρκία αναμένεται να είναι τα βλέμματα την Παρασκευή μετά τις αινιγματικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι θα ανακοινώσει «καλά νέα», κάνοντας λόγο για νέα περίοδο στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή άπαντες επιχειρούν να προβλέψουν τι θα περιλαμβάνουν οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου, με τα σενάρια και τις εικασίες ακόμη και σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων να δίνουν και να παίρνουν.

Ενδεικτικά, το Bloomberg ανέφερε ότι πιθανότητα πρόκειται για κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ από την πλευρά του το Euronews σημείωνε πως η ανακοίνωση συνδέεται με την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ δεν απέκλειε και το συσχετισμό με ενδεχόμενο εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

«Φρένο» από την τουρκική προεδρία

Τα σενάρια αυτά οδήγησαν τον υπεύθυνο επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, να παρέμβει με μήνυμά του στο Twitter.

«Βλέπουμε ότι υπάρχουν κάποιες εικασίες σχετικά με τα καλά νέα που πρόκειται να δώσει ο πρόεδρος μας την Παρασκευή. Μην δίνετε σημασία σε αυτές τις εικασίες. Ανυπομονούμε όλοι για την ομιλία που θα κάνει αύριο ο πρόεδρος μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: tovima.gr