Οι επιθεωρήσεις των πλοίων που είναι φορτωμένα με ουκρανικά σιτηρά θα συνεχιστούν «σήμερα και αύριο» στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, αφού η Μόσχα ανέστειλε τη συμμετοχή της στη συμφωνία που είχε επιτευχθεί το καλοκαίρι με τη μεσολάβηση της Άγκυρας.

«Προβλέπεται να συνεχιστεί η επιθεώρηση των πλοίων που είναι φορτωμένα με σιτηρά και περιμένουν στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα και αύριο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Κανένα πλοίο δεν θα αναχωρήσει από την Ουκρανία»

Οι Ρώσοι που εργάζονται στο Κοινό Κέντρο Συντονισμού (JCC) της πόλης παραμένουν εκεί. «Στο διάστημα αυτό κανένα πλοίο δεν θα αναχωρήσει από την Ουκρανία», πρόσθεσε. Το υπουργείο ανέφερε ότι η Ρωσία ενημέρωσε την Άγκυρα για την απόφασή της, αφού νωρίτερα μια πηγή των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι «επισήμως» η Τουρκία δεν έχει ενημερωθεί.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είναι σε διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του για να επαναληφθεί αυτή η «επιτυχημένη» συμφωνία και τους υπενθύμισε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η εφαρμογή της «για όλη την ανθρωπότητα».

Η Τουρκία ζήτησε από όλες τις πλευρές να αποφύγουν «προκλήσεις» που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συνέχιση της εφαρμογής της συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr