Στο διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Λιβύη αναφέρεται εκτενώς ο τουρκικός Τύπος, εστιάζοντας στη στάση του Νίκου Δένδια.

«Διπλωματικό σκάνδαλο στη Λιβύη προκάλεσε ο Έλληνας υπουργός Δένδιας: Πολύ σκληρή αντίδραση από την κυβέρνηση της Τρίπολης» αναφέρει η εφημερίδα Yeni Safalk σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη.

Διαβάστε επίσης: Πώς φτάσαμε στον διπλωματικό πόλεμο Ελλάδας – Λιβύης: Η προσπάθεια «παγίδευσης» Δένδια

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έβαλε την υπογραφή του σε ένα τεράστιο διπλωματικό αίσχος στη Λιβύη» συνεχίζει το δημοσίευμα.

Yeni Safalk

«Ο Δένδιας, τον οποίο ήρθε να συναντήσει η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Ναζλά Μανγκούς, δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο στην Τρίπολη και πήγε στη Βεγγάζη, τη λεγόμενη πρωτεύουσα του πραξικοπηματία Χαφτάρ (…) Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, από την άλλη, αντέδρασε στο σκάνδαλο λέγοντας: ‘Θα λάβουμε τα κατάλληλα διπλωματικά μέτρα που προστατεύουν το κύρος και την κυριαρχία του κράτους της Λιβύης’» λέει η τουρκική εφημερίδα.

Στο μεταξύ η «Haber 7» δημοσιεύει: «Διπλωματική αλαζονεία από τον Έλληνα υπουργό Δένδια! Πολύ σκληρή δήλωση από τη Λιβύη».

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πέρασε στη δήθεν πρωτεύουσα του Hafter, Βεγγάζη, αγνοώντας την υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης Necla Manguş, που ήρθε να τον χαιρετήσει, και χωρίς να πραγματοποιήσει συνάντηση» αναφέρει εφημερίδα.

Haber

«Διπλωματική αυθάδεια. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Δένδιας θα συναντιόταν στην Τρίπολη με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Muhammed el-Menfi (…) Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Necla Mangush ήρθε να συναντήσει τον Έλληνα υπουργό. Όταν το διαπίστωσε ο Δένδιας δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο και έδωσε εντολή στον πιλότο να απογειωθεί ξανά. Μετά πήγε στη Βεγγάζη» συνεχίζει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr